Sočnom strukturom i bogatim okusom čokolade, brownies je mnogima omiljen kolač. Ukoliko ste uz čokoladu obožavatelj i bundeva predlažmo vam ukusan recept jer, vjerovali ili ne, čokolada i bundeva savršen su par.
150 g brašna
½ žličice praška za pecivo
½ žličice soli
150 g omekšalog maslaca
300 g šećera
2 žličice estrakta od vanilije
3 jaja
50 g kakaa u prahu
100 g čokoladnih kapljica
100 g pirea od kuhane butternut bundeve
100 g nasjeckanih oraha
¾ žličice cimeta
½ žličice mljevenih klinčića
prstohvat naribanog muškatnog oraščića
šećer u prahu
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Premažite maslacem lim za pečenje. U međuvremnu očišćenu butternut bundevu nasjeckanu na kockice prokuhajte te pripremite pire. U velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi umiješajte maslac, šećer i ekstrakt vanilije, te potom žlicom umiješajte jaja, jedno po jedno. Postupno dodavajtei mješavinu s brašnom i miksajte dok ne dobijete jednoliku smjesu. Podijelite smjesu na dva dijela u dvije odvojene posude. U jednu posudu umiješajte kakao i čokoladne kapljice, a u drugu pire od bundeve, orahe i začine. Na lim za pečenje stavite polovicu čokoladnog tijesta pa zatim polovicu tijesta s bundevom. Ponovite s preostalom količinom pa stavite u pećnicu na oko 40 minuta. Ohlađene browniese pospite šećerom u prahu.