Chef David Chang pobijedio na Milijunašu, donirao sve sektoru hrane i pića

Osnivač restoranske grupe Momofuku nije znao odgovor na pitanje za milijun dolara ali je odlučio riskirati

Profimedia David Chang

Chef David Chang postao je prva slavna osoba koja je pobijedila u američkom izdanju kviza Tko želi biti milijunaš? u 20 godina koliko se kviz prikazuje. Dobiveni iznos od milijun dolara odlučio je donirati zaposlenima u restoranskoj industriji, jako pogođenoj pandemijom koronavirusa.
Odgovor na pitanje koje mu je donijelo milijun dolara, Chang nije znao. Trebao je imenovati prvog američkog predsjednika koji je imao struju u Bijeloj kući. Na to je Chang izjavio: “Ovo je zastrašujuće.”
Poznati njujorški ugostitelj, osnivač restoranske grupe Momofuku, odlučio je nazvati jokera - kako pravila emisije dopuštaju - i, iako prijateljica koju je zvao nije bila sigurna u odgovor, odlučio je riskirati i odabrati predsjednika Benjamina Harrisona od ponuđenih opcija. “Ja sam kockar, neka me bude sram ako izgubim, ali imati milijun dolara, u ovom trenutku, može spasiti mnoge, mnoge obitelji”, rekao je i - osvojio milijun. Dobiveni iznos, Chang je donirao Fondaciji Southern Smoke, organizaciji za pomoć u kriznim situacijama za ljude u sektoru hrane i pića.
Kako slučajevi zaraze koronavirusom rastu diljem SAD-a, radnici u restoranskoj industriji suočeni su s masovnim otpuštanjima i produženim neplaćenim dopustima. Mnogi koji su se vratili na posao riskiraju svoje zdravlje jer neki od restorana ne poštuju sigurnosne protokole oko koronavirusa. Također su izloženi povećanim opterećenjima i smanjenjem plaća. Changov potez će im barem malo olakšati trenutnu situaciju.