Zdrava čokolada iz kućne radinosti

Donosimo jednostavan recept za tamnu čokoladu koja će vam se topiti u ustima

Čokolada Foto: Profimedia

Čokolada je mnogima omiljeni desert, slastica koja dolazi u toliko oblika i verzija, s dodacima ili bez, manje ili više slatka, crna ili bijela... No, je li uvijek zdrava? Kako biste bili sigurni da jedete zdravu čokoladu - zašto je ni biste napravili sami? Slaže se s tim i naša glumica Anita Matić Delić koja je ove jeseni prvi put sama napravila zdravu, tamnu čokoladu i podijelila to na svom Instagram profilu. Stoga, ako vam treba dodatne inspiracije, posjetite njezin profil a mi vam donosimo recept za tamnu domaću čokoladu koja će vam se topiti u ustima. Napravljena bez umjetnih sastojaka, idealna je za uživanje! Slatkoću možete prilagoditi ukusu, a sastojci i kombinacije su beskrajne.

Foto: Dražen Kokorić

 Sastojci: 

½ šalice kokosovog ulja
½ šalice kakaa u prahu
3 žlice meda
½ žličice ekstrakta vanilije

Umjesto meda možete koristiti javorov sirup. Za dodatni okus, možete ubaciti i korice naranče, maslac od kikirikija, suhi kokos, narezane orašaste plodove, cimet, kajenski papar... 

Možete dodati sastojke po vašem izboru Možete dodati sastojke po vašem izboru
Možete dodati sastojke po vašem izboru Foto: Profimedia

Priprema:

Polako otopite kokosovo ulje u loncu na srednje laganoj vatri. Umiješajte kakao u prahu, med i ekstrakt vanilije u otopljeno ulje dok se dobro ne sjedini. Potom ubacite bilo koji od dodataka ako i koliko želite. Smjesu ulijte u kalup za slatkiše ili savitljivi pladanj. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi, oko 1 sat i uživajte u okusu!