I dok odbrojavamo dane do ulaska u novu godinu, u prilici smo poželjeti najslađe želje. Za to ne morate biti posebno rječiti jer sve što želite možete izreći - novogodišnjom tortom. Slasticom koja ne treba biti ni velika ni raskošna, nego pripremljena od vrhunskih sastojaka, kod kuće, s ljubavlju. Za odličan start u novu godinu predlažemo ovu tortu!
Slatka bajka
ZA TIJESTO
3 žumanjka
150 g maslaca
300 g brašna
100 g šećera
malo naribane limunove korice
malo soli
ZA KREMU
6 žumanjaka
100 g šećera
50 g brašna
600 ml mlijeka
200 g čokolade
OSTALO
nar (očišćeni)
jestive dekoracije po želji
Izradite prhko tijesto, dobro ga zamijesite, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku. Tijesto potom razvaljajte i stavite u kalup (s visokim rubovima) pa pecite na 200 stupnjeva petnaestak minuta (prije stavljanja u pećnicu tijesto
probodite vilicom). Miksajte žumanjke i 50 g šećera dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte 50 g glatkog brašna i miksajte sporije. Zagrijte mlijeko s ostatkom šećera, a potom ga, uz stalno miješanje, dodajte smjesi s jajima. Sve to kuhajte još dvije
minute na laganoj vatri, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Kad je tijesto gotovo i kad se malo ohladi, prelijte ga pripremljenom kremom te ukrasite bobicama nara koje ste netom očistili i jestivim dekoracijama (po želji). Ostavite u hladnjaku
nekoliko sati.