Ideja za gourmet ručak by Ivan Pažanin

Donosimo vam jako ukusni recept za raviole punjene mesom grancigule sa bisom od kozica

Profimedia

Zaželjeli ste se finog, gourmet ručka? Delikatese ne pretjerano komplicirane recepture koja, uz to, uključuje morske plodove? Ne brinite, imamo recept za vas. Zapravo, ne mi, nego naš Ivan Pažanin, čiji recept za raviole punjene mesom rakovice sa bisom od kozica donosimo u nastavku.

Sastojci (za 4 osobe)
za tijesto
40 dkg brašna
4 žumanjca
1 cijelo jaje
2,3 žlice maslinovog ulja
po potrebi malo vode

Umijesiti tijesto, ostaviti ga da se odmori na sobnoj temperaturi i onda napraviti raviole.

Punjenje:
10 dkg mesa od grancigule
sol, papar
češnjak
peršin
maslinovo ulje

Meso grancigule začiniti s maslinovim uljem, soli, paprom, češnjakom i peršinom. Sa dobivenom smjesom napuniti raviole i kuhati dvije, tri minute.

Bis:
meso kozica
maslinovo ulje

Za bis od kozica treba prvo meso kozice izdinstati na maslinovom ulju, dodati vode da prekrije meso, pustiti da se reducira do željene gustoće (dodati malo maslaca po potrebi).
Skuhane raviole preliti s bisom i poslužiti. Možete ukrasiti s repom od kozica.