Divljač po receptu Ivana Pažanina

Nemate ideju kako pripremiti divljač? Preporučujemo Ivanov ragu od jelenove ruže

Profimedia

Jede vam se divljač ali nemate ideju kako je pripremiti? Zašto ne biste skuhali ragu od jelenove ruže i to po receptu našeg Ivana Pažanina? Priprema nije pretjerano zahtjevna a rezultat je zbilja fantastičan - jelo je jako ukusno a i jako paše tijekom ovih hladnih dana. Kao prilog možete skuhati orzo te poslužiti uz salatu i čašu crnog vina.

A evo i recept!

1/2 kg jelenove ruže
400 g luka i korjenastog povrća (luk neka prednjači)
maslinovo ulje
sol
papar
malo brašna
1/2 crnog vina
1dcl prošeka
malo telećeg temeljca ili vode
1 lovorov list
ružmarin

Meso narezati na sitne kockice, malo ga pobrašniti i zapržiti na jakoj vatri, naglo, na maslinovom ulju. Izvaditi meso i na to ulje staviti prvo luk a onda i ostatak korjenastog povrća (mrkva, celer, sve sitno narezano). Dobro izdinstati. Zaliti s 1/2 l crnog vina i 1 dcl prošeka. Dodati i malo telećeg temeljca ili vode te vratiti meso unutra. Staviti 1 lovorov list, malo ružmarina i dobro kuhati na laganoj vatri do željene gustoće. Začinjavati po želji te dodavati vode ili telećeg temeljca po potrebi.
Orzo staviti u vodu nekoliko sati prije i kad je dobro namočen, procijediti ga i ubaciti zadnjih pola sata u ragu. Kuhati na laganoj vatri dok se ne dobije gusto, jušno jelo.