Carpaccio vitello tonnato by Ante Udovičić

Ako ste raspoloženi za pravu gurmansku poslasticu, isprobajte ovaj recept našeg proslavljenog chefa

Profimedia

Niste sigurni što biste pripremili za ručak a raspoloženi ste za jednu pravu gurmansku poslasticu? Predlažemo vam recept našeg chefa Ante Udovičića za Carpaccio vitello tonnato. Riječ je o kombinaciji teletine i tune, točnije o telećem carpacciu s umakom od tune i ljutike. Priprema nije previše komplicirana a s obzirom kakav se okus dobije, vjerujte nam, trud se itekako isplati.

Evo što vam sve treba za ovu delikatesu!

Sastojci:

Teleći ramstek bez kosti, 300g
Svježi limunski timijan, 30g
Svježi ružmarin, 30g
Svježi bosiljak, 30g
Cvijet soli, 5g
Ljutika, 100g
Češnjak, 30g
Kapari, 30g
Vrhnje, 36%mm 100g
Bijelo vino, 90g
Sol sitna, 4g
Papar, 3g
Rikula, 50g
Zelene slatke masline
Tuna confit, 200g
Ukiseljena gorušica, 50g
Sušene cherry rajčice, 50g
Riblji temeljac, 150g
Extra djevičansko maslinovo ulje, 15g
Xantana, 2g

Priprema:

Teleći ramstek oslobodite žilica i opni kako bi ostalo čisto meso. Svježe začine nasjeckajate na sitno i pomiješajte sa cvijetom soli te sa tom smjesom natrljajte meso. Meso položite na prijanjajuću foliju i zarolajte u ballotine, stavite u blast chiller da se stisne i nakon toga narežite tanko nožem te u krug složite na tanjur.

Za umak od tune, ljutiku narežite na sitne kockice i popržite je na maslinovom ulju. Dodajte češnjak i kapare te sitno pržite samo da češnjak pusti miris. Podlijte bijelim vinom i dodajte tunu. Kada vino ispari, podlijte temeljcem i dobro ukuhajte. Začinite solju i paprom te legirajte vrhnjem. Nakon toga sve prebacite u thermomix i na maksimalnoj brzini blendajte smjesu 6 minuta uz dodatak xantane. Gotovi umak izlijte u pleh i ohladite u blast chilleru te nakon toga prebacite u bočicu. Po želji iscrtajte carpaccio te nakon toga posložite sve preostale sastojke.