Zvijezde blagdanskog stola su punjena jaja

Ovog Uskrsa pripremite jaja koja će nadjevom oduševite ukućane

Shutterstock

Pred nama je vrijeme šarenih pisanica, blagdanskog slavlja, pripreme uskrsnih delicija. Vrijeme je za poslužiti domaće, zdravo, tradicionalno, ali vrijeme je i za neke nove ideje. A kako su jaja nezaobilazni dio blagdanskog stola, bez obzira da li govorimo u bogatom doručku ili svečanom ručku (a ponekad je teško povući granicu kada prestaje jedan a počinje drugi), mi vam predlažemo pripremu jaja nadjevenih ukusnim nadjevima. Priprema je laka a doživljaj odličan!

Jaja s tri nadjeva

Sastojci

9 jaja
10 dkg tunjevine iz konzerve
10 dkg mesa račića
10 dkg svježeg sira
majoneza
10 dkg naribanog parmezana
masline
sol i papar
malo svježeg peršina ili vlasca

Priprema

Jaja kuhajte 10 minuta. Ohladite ih pod mlazom hladne vode, oljuštite i razrežite po dužini. Izvadite žumanjke. Pripremite tri nadjeva.

Prvi - mikserom pomiješajte žumanjke s ocijeđenom tunjevinom i dvije žlice majoneze. Posolite i popaprite po želji.
Drugi - u trećinu prvog nadjeva dodajte mljeveno meso račića (ostavite 6 cijelih komada za ukras) i još dvije žlice majoneze. Posolite i popaprite.
Treći - dobro ocijeđeni svježi sir mikserom pomiješajte s parmezanom i začinskim biljem te posolite.
Uz pomoć štrcaljke napunite polovice bjelanjaka nadjevima te ukrasite račićima, listom peršina, vlascem, s malo slatke paprike u prahu, tanko narezanom rotkvicom.

Shutterstock