Uskrsna pečenka - kozlić inforno s verdurom, majčinom dušicom i ružmarinom

Ako još niste sigurni što pripremiti za blagdanski ručak, donosimo recept chefa Ivana Pažanina

Profimedia

Pred nama je uskrsni vikend i ako još niste sigurni što biste pripremili za blagdanski ručak, možda se premišljate između pečene janjetine ili odojka, naš je prijedlog - kozlić. Njegovo je meso mekano i sočno, nema intezivan miris kao, primjerice, janjetina, a ni priprema nije duga ni komplicirana. Donosimo recept našeg chefa Ivana Pažanina koji kozlića peče u pećnici s povrćem i začinima.


SASTOJCI:
2 kg kozlića
1kg mladog krumpira
cherry rajčice
mrkva
korabica
1 dcl bijelog vina
1/2 dcl konjaka
sol, papar, maslinovo ulje,
grančica ružmarina
malo majčine dušice

PRIPREMA:
Meso kozlića narezati na jednake komade ili peći u komadu, posoliti, popapriti te staviti u posudu za pečenje skupa s mladim krumpirom u kori, mrkvom, cherry rajčicama i korabicom te dodati i grančicu ružmarina. Preliti maslinovim uljem, prekriti folijom te peći na 170*C oko 20/25 minuta. Potom maknuti foliju, zaliti s 1 dcl bijelog vina i 1/2 dcl konjaka te dodati malo majčine dušice. Otkriveno, naglo zapeči na 220*C još 15/20 minuta da dobije koricu. Servirati po želji.