StoryGourmet u posjetu Madrid Fusionu

Donosimo najzanimljivije od prvog dana jednog od najvažnijih gastro događaja na svijetu

Madrid Fusion 2021

Dobrodošlicu na Madrid Fusion 2021, više od 300 gostiju te brojni posjetitelji mogli su osjetiti na svakom koraku prvog dana ovog važnog gastronsomskog događaja, jer ovo je prvo veliko okupljanje nakon dugih mjeseci zatvorenih restorana i neodržavanja festivala diljem svijeta. Novo izdanje Madrid Fusiona kroz tri dana, uz klasični sajamski i promotivni program, nudi brojna predavanja i radionice s vrhusnkim chefovima, slastičarima i vinarima, a čitav je događaj objedinjen nazivom Gastronomia circular, kružna gastronomija, odnosno kuhanjem na odgovoran način.

Madrid Fusion 2021 

Jose Carlos Capel, predsjednik Madrid Fusiona ovaj je pojam objasnio kroz zanimljive primjere važnosti promišljanja i djelovanja od podrške malim lokalnim proizvođačima do korištenja namirnica uz poštovanje prema prirodi, kroz važnost smanjenja otpada u gastronomiji te korištenjem namirnica koje su dugo smatrane manje vrijednim ili bezvrijednim. Svojim iskustvom ali i aktivnim stavom svoju su podršku dala i neka od top imena svjetske gastronomije.

Chef Ángel León iz restorana Aponniente*** oduševio je primjerom kako se klasične žitarice mogu zamijeniti morskim biljnim vrstama što je razlog za veliku i sigurnu promjenu u bližoj budućnosti, a sam projekt odobrio je i FAO, organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda. Chef León je oduševio i prezentacijom "el jamon del mar", morskog pršuta kojeg u restoranu Aponiente pripremaju od Almadraba tune. Pripremom morskog zalogaja, lepinje od morske žitarice te pršuta od tune, chef je istaknuo kako su oni i njegov tim vrlo entuzijastični i nakon 15 godina rada usmjerenog na promjenu ta da su sigurni u skorašnja otkrića te kako je vrijeme za snove o vrtovima u moru.

Madrid Fusion 2021  Chef León je oduševio prezentacijom "el jamon del mar", morskog pršuta

Uz chefa Leóna posebno je oduševio tim restorana Disfrutar, kako svojim inovativnim tehnikama u pripremi hrane tako i prezentacijom stola koji otvaranjem pregrada i ladica otkriva brojna iznenađenja te vas bojama, mirisima, teksturama i pričom vodi kroz poseban doživljaj.

Madrid Fusion 2021  Tim restorana Disfrutar predstavio je pregrade i ladice koje otkrivaju brojna iznenađenja

Veliki pljesak publike dobili su i Joan i Jordi Roca, slavna braća i chefovi restorana El Cellar de Can Roca. Uz najavu novog budućeg restorana naziva Normal, a ime je odraz normalnosti koja se iščekuje, kroz atraktivnu su priču i vlastiti primjer ukazali koliko su održivost, kreativnost te korištenje domaće uzgojenih namirnica, ekološke ambalaže vani za poslovanje.

Madrid Fusion 2021  Slavna braća Roca najavili su novi budući restoran naziva Normal

Najmlađi govornik prvog dana Madrid Fusiona 2021 bio je Flynn McGarry, dvadesetdvogodišnji chef restorana GEM iz New Yorka. Poznat i kao Justin Bieber hrane, publiku je oduševio pristupom u korištenju voća i povrća, pripremom chevichea bez ribe koju je zamijenio bobičastim voćem i jabukom. Ovaj chef snažno zagovara jelovnike bazirane na voću i povrću ističući kako zanimljivim tehnikama je moguće postići i najbolji doživljaj umamija.

Madrid Fusion 2021  Chef Flynn McGarry poznat je i kao Justin Bieber hrane

U sklopu Madrid Fusiona po prvi je put otvoren i MF Wine Edition, događaj posvećen svijetu vina koji je temama i govornicima okupio veliki broj posjetitelja. A koliko je ovogodišnji Madrid Fusion važan i globalno potvrđuje i potvrda slavnog Roberta de Nira koji je pristao biti promotorom događaja u zamjenu za večeru koju će za njega pripremati petorica slavnih chefova - Joan Roca, Martín Berasategui, José Andrés, Mauro Colagreco i Quique Dacosta, jer slavni glumac osim što je vlasnik nekoliko restorana veliki je gurman. O samoj večeri za sada se zna samo da će se održati početkom 2022. 

Madrid Fusion 2021  U sklopu Madrid Fusiona po prvi je put otvoren i MF Wine Edition

Za istaknuti je da se ovogodišnje izdanje Madrid Fusiona održava u skladu sa svim epidemiološkim protokolima te da je već svojim prvim danom otvorio vrata budućim sličnim događanjima koji će zanačajno dopriositi gastrnomiji budućnosti.

Story Gourmet s velikim zadovoljstvom užvo u Madridu nastavlja pratiti najbolje od Madrid Fusiona 2021.