Najbolje u drugom danu Madrid Fusiona

Naša novinarka izvještava s jednog od najvažnijih gastro događaja na svijetu

Madrid Fusion 2021

Ovogodišnji Madrid Fusion i svoj je drugi dan nastavio u vrlo zanimljivom ritmu, kako na pozornicama s radionicama tako i u glavnoj dvorani. Dan je otvorio Aníbal Criollo, chef restorana Naturalia smještenog na jezeru La Cocha na jugu Kolumbije. Restoran je dio obiteljskog imanja na kojem se generacijama živi u bliskom odnosu s prirodom, tradicijom i obiteljskim vrijednostima. Njihova je kuhinja emotivna, ona koja se uči i nasljeđuje, ona koja se temelji na najboljem od kvalitete, organske proizvodnje, tradicionalnih namirnica te ljepoti dijeljenja.

Madrid Fusion 2021  Kuhinja restorana Naturalia temelji se na najboljem od kvalitete, organske proizvodnje i tradicionalnih namirnica

U nizu odličnih prezentacija oduševio je i australski chef Josh Niland koji se iz Australije publici pridružio Zoomom. Priča o novim projektima, korištenju ribe od glave do repa bili su i više nego dovoljan razlog za odličnu reakciju publike.

Madrid Fusion 2021  Josh Niland se iz Australije publici pridružio Zoomom

Internacionalnim gostima pridružio se i chef Juan Luis Martínez, vlasnik restorana Merito, u Limi, Peruu. Venecuelanski chef spaja najbolje od Venecuele i Perua na vrlo atraktivan način, njegov je rad posvećen tuberima, brojnim vrstama krumpira i gomolja, te zanimljivim konceptima u kojim klasične okuse prezentirati na atraktivan način.

Madrid Fusion 2021  Juan Luis Martínez, vlasnik restorana Merito

A među brojnim prezentacijama ona koja je u drugom danu kongresa privukla i najveći broj posjetitelja bila je prezentacija chefa Eneka Ataxae. Slavni chef restorana Azurmendi pripremom jela odao je počast osmorici proizvođača s kojima radi te je kroz osam recepata ukazao na najvažnije od namirnica, ostajuć dosljedan brizi za okoliš, održivosti, jer njegov je restoran još 2018. proglašen jednim od najodrživijih restorana na svijetu. "Kuhinja u Azurmendiju nije ona u kojoj ćemo samo paziti na to koliko struje trošimo, za nas je važnije biti u bliskom odnosu s ribarima, uzgajivačima, podržavajući ih u njihovom predanom radu”, rekao je.

Madrid Fusion 2021  Slavni chef restorana Azurmendi je kroz osam recepata ukazao na najvažnije od namirnica

U sličnom tonu nakon chefa Ataxe nastavila je i ruska chefica Ekaterina Alekhina koja je otvaranjem restorana Biologie ostvarila svoj san, jer njen se pristup temelji na "prikupljanju svega što drugi odbacuju", na održivosti i zanimljivim tehnikama.

Madrid Fusion 2021  Ruska chefica Ekaterina Alekhina kaže da je otvaranjem restorana Biologie ostvarila svoj san

Odlične radionice, edukacije, wine & drink show, te prilike za otkrivanjem najboljeg od brojnih regija drugog dana Madrid Fusiona bili su dovoljan razlog za zadovoljstvo brojnih posjetitelja.

Madrid Fusion 2021