Prvo veliko vinsko događanje nakon lockdowna

Na platou novozagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti okupio se zavidan broj vinara, vinskih stručnjaka i ljubitelja vina. Bilo je lijepo napokon nazdravljati uživo s dragim ljudima iz vinskog svijeta s pogledom punim nade u budućnost i nadolazeću turističku sezonu

Filip Hofer

"Kako je to simbolično, s ovim smo festivalom zatvorili događanja, odnosno otišli u prvi lockdown, a sada kao da njime prekidamo gotovo jednoipolgodišnju pauzu od velikih vinskih događanja", rečenice su koje su se mogle čuti na svakom štandu šestog izdanja Vinart Grand Tastinga koje je održano 3. i 4. lipnja, u pomaknutom terminu i na novoj lokaciji na otvorenom - na sjevernom platou Muzeja suvremene umjetnosti koji je na dva dana postao dom najboljim vinarijama iz Hrvatske i regije. S puno emocija i nade u to da nam dolaze bolji dani nazdravljali su vinari, poznavatelji i ljubitelji vina koji su jedva dočekali ovo događanje. 

Filip Hofer  Saša Špiranec iz Vinarta

Zavidan broj izlagača odazvao se i ove godine, a sjajno je, poučno i energično, osim tijekom dva sajamska, odnosno festivalska dana bilo i tijekom četiri dana odlično organiziranih vinskih radionica. Organizator Grand Tastinga, tvrtka Vinar već je krenula u organiziranje sljedećeg Vinart Grand Tastinga koji će se održati u standardnom terminu, prvi vikend u ožujku 2022. godine, u vrijeme kada su netom gotova vina iz prethodne berbe, a ugostitelji se pripremaju za sezonu i kreiraju nove vinske liste. A do tada, već od 10. lipnja u Zagrebu nas čeka Vinski grad koji prpremaju isti organizatori, a ta popularna vinska manifestacija nakon toga tijekom ljeta seli u Varaždin i Pulu te u rujnu i u Rijeku. Djelić atmosfere s Vinart Grand Tastinga doživite u našoj galeriji fotografija, no vjerujte, uživo je bilo bolje i slasnije.

Filip Hofer Vinart Grand Tasting 2021. na platou Muzeja suvremene umjetnosti