Why We Cook - knjiga gastro priča koje će vas oduševiti

Eseji, savjeti, recepti i iskustva 112 žena iz svijeta gastronomije dovoljan su razlog da posegnete za ovom knjigom

Why We Cook

Osobne priče iz svijeta gastronomije omiljeni su sadržaj brojnih foodiea, kolega, profesionalca. Priče iza kojih stoje imena, iskustvo, inspiracija, najkraći je opis i onog što donosi knjiga pod nazivom Why We Cook: Women on Food, Identity and Connection, autorice Lindsay Gardner.

Why We Cook 

Inspirirana osobnim iskustvom rada u kuhinji, razgovorima, činjenicom da žene provode više vremena od muškaraca kuhajući kod kuće ali i idejom osnaživanja važnosti uloge žene u gastronomiji, autorica je stvorila djelo iz čijeg naslova stoje imena i iskustvo čak 112 žena iz brojnih svjetskih restorana i farmi, aktivistica, novinarki, domaćica, profesionalnih chefica, žena koje svakodnevno ukazuju na važnost pojma “food meets feminism”.

Why We Cook 

Među imenima ističu se Ana Roš iz Hiše Franko koja otkriva kako pristupa kuhanju, Rosio Sanchez koja svoje meksičko nasljeđe uspješno predstavlja pripremom odličnih tacosa u Kopenhagenu, Leah Penniman, koja donosi iskustvo življenja na Soul Fire Farmi te problema rasizma, kao i brojne druge. Knjiga je odlično ilustrirana, a ilsutracije potpisuje sama autorica, te je svaka stranica prilika za novi doživljaj koji se temelji na food idejama, esejima, savjetima, omiljenom kuhinjskom priboru – jer sve je to dio priča žena koje u praksi uvelike doprinose doživljaju gastronomije današnjice.

Why We Cook