Unelaborated Products, nova knjiga slavnog chefa Ferrana Adrije

Ovo nije kuharica, ovo je enciklopedija znanja koje otvara vrata svijeta gastronomije

Profimedia

Koja je razlika između biljke i aromatične biljke? Spada li riža u žitarice ili sjemenke? Što svjež a što je sirov proizvod? Samo su neka od pitanja na koje će ova knjiga pružiti odgovor, ali ne bilo kakav odgovor, već odgovor slavnog chefa Ferrana Adrie, i to u knjizi Unelaborated Products, u izdanju Phaidona. Ime koje je promijenilo gastronomiju, ime koje je kroz El Bulli restoran otvorio vrata novoj visokoj kuhinji, onaj baziranoj na znanosti. On je i osoba koja je trenirala, učila te inspirirala chefove kao što su Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Gaggan Andan, Massimo Bottura...

Phaidon 

Zatvaranjem restorana 2011. Ferran Adrià se povukao u svijet istraživanja a ova je knjiga uradak koji uči sve o osnovama namirnica, svojevrsna enciklopedija kategorija te razumijevanja prirode, prijeko potrebnih kako bi razumjeli i svijet unutar kuhinje. Unelaborated Products, treće djelo slavnog chefa (knjige koje su prethodile su "What is Cooking" i "The Origins of Cooking"), je savršena knjiga za sve koji se žele baviti stvarnom gastronomijom, a dostupna je kroz prednarudžbe dok će se u prodaji naći u rujnu 2021.