Kruh od tikvica i ananasa? O da, dobro ste pročitali

Iako vam ova kombinacija možda zvuči čudno, riječ je jako ukusnom a i zdravom slatkom zalogaju

Profimedia

Jeste li ikad čuli za slatki kruh od tikvica i ananasa? Iako vam možda ova kombinacija zvuči čudno, zapravo je riječ o jako ukusnom vlažnom kruhu, ne preteškom za izradu a jako ukusnom. Osim toga, radi se od sezonskih namirnica što je uvijek dobra stvar.
Kruh od tikvica i ananasa dobar je u svako doba dana. Jedite ga za desert, doručak ili kao popodnevni međuobrok. Isprobajte ga i toplog, iz pećnice, ili čak i iz mikrovalne, podgrijanog na 10 sekundi premazanog s maslacem. A evo kako ga napraviti…

Sastojci:

3 jaja (tučena)
1 šalica biljnog ulja
2 šalice šećera
2 žličice vanilije
3 šalice grubo narezanih tikvica (po prilici dvije srednje tikvice)
1 konzerva dobro ocijeđenog ananasa
3 šalice brašna za sve namjene
2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
1.5 žličica mljevenog muškatnog oraščića
1 šalica nasjeckanih orašastih plodova
1 šalica nasjeckanih ribizla ili datulja
1.5 žličica cimeta

Profimedia 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Koristite dvije posude za kruh, obje nauljite i pobrašnite. Pomiješajte jaja, ulje, šećer i vaniliju, a zatim tucite dok ne postane gusto i pjenasto. U to umiješajte narezane tikvice (ne trebate ih prethodno guliti) i ananas koji ste prethodno zgnječili. U posebnoj posudi umutite ostatak sastojaka: brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol, cimet, muškatni oraščić, orašaste plodove i ribizle ili datulje.
Ulijte mokre sastojke u suhe miješajući da se sjedine.
Tijesto ravnomjerno podijelite između posuda za kruh. Pecite sat vremena ili dok čačkalica zabodena u kruh ne izađe suha. Ostavite u posudama da se hladi 10 minuta a potom prebacite na rešetku da se ohladi do željene temperature. Uživajte!