Sladoled od rajčice? O da, dobro ste pročitali!

Odlično predjelo koje možete poslužiti svojim gostima

Profimedia

Iako vam ideja sladoleda od rajčice na prvu zvuči pomalo neobično, vjerujte nam na riječ da je nevjerojatnog okusa i zapravo odlično predjelo kojim možete počastiti svoje goste. Ovaj sladoled sadrži predivne okuse timijana, bosiljka i češnjaka. Okrepljujući je i drugačiji!
Isprobajte ga!

Sastojci (za 4 osobe):
450g rajčica
1 lovorov list
1 prstohvat timijana
1 prstohvat bosiljka
1 češanj češnjaka, zgnječen
300g majoneze
Sok od 1 limuna
Korica od 1 naranče
75 ml slatkog vrhnja za kuhanje
1 dobar prstohvat šećera
sol i papar po ukusu

Priprema:
U tavi pomiješajte rajčicu, lovorov list, timijan, bosiljak i češnjak. Poklopite i pirjajte na umjerenoj vatri dok ne omekša. Smjesu propustite kroz sito i ohladite.
Potom skuhanu rajčicu pomiješajte s majonezom, limunovim sokom, koricom naranče, vrhnjem i šećerom. Ulijte u posudu i zamrznite. Prije posluživanja, prebacite sladoled u hladnjak na sat vremena. Servirajte u čašama i ukrasite po želji.