Vrijeme je za PALETAS, super jednostavne domaće sladolede

Mi znamo kako se pripremaju omiljene meksičke voćne pločice

Profimedia

Paletas su klasični meksički sladoledi, najsličniji našim sladoledima na štapiću na vodenoj bazi, posebni po tome što sadrže svježe voće koje privlači kako okusom tako i bojama svakog od sladoleda. Mogu se pripremati s mlijekom i zaleđuju se u mirnome stanju, ne miješaju se poput klasičnog sladoleda. Za razliku od sladoleda ili sorbeta, koji se umućuju dok se smrzavaju kako bi se spriječilo stvaranje kristala leda, sladoled je zamrznut u mirovanju. Najčešće se koristi neko egzotično voće (ananas, banane, mango, kivi, guava…), a ponekad se aromatizira i s dodatkom malo alkohola u varijantama za odrasle. Još su ukusniji kada ih se umoči u čokoladu i uvalja u smrvljene orašaste plodove, mrvice od keksa ili kokos, a odlična je i ideja kombinacije više voća u jednom sladoledu. A kako pripremiti ovo sočno ljetno zadovoljstvo? Donosimo recept u kojem umjesto vode dodajemo savršeno mlijeko od kokosa.

Paletas s voćem
3 šalice krupno narezanog voća po želji, preporuka su ananas, mango, lubenica, naranča, jagode, maline...
300 ml kokosova mlijeka
2 žlice meda
sok od 1 limete

Izmiksajte sve sastojke u blenderu, po potrebi dodajte malo vode. Ulijte u kalupe za sladoled sa štapićem te stavite u zamrzivač. Nakon pola sata dodajte štapiće te ostavite u zamrzivaču još dva sata.

Profimedia