Vrijeme je za ELOTE, grilani i začinjeni meksički kukuruz

Ovako pripremljeni klipovi kukuruza odlična su dopuna pečenom mesu, povrtnim salatama ali i samostalan obrok

Profimedia

Kukuruz, simbol kasnog ljeta, hranjiv je i zdrav plod (ne zaboravite da kukuruz ima jednak broj kalorija kao jabuka), u kojem možete uživati na brojne načine. Volite li pečeni, tj. onaj s grila mi vam predlažemo da otkrijete i one recepte koji ovako pripremljeni klip kukuruza uzdižu na novu dimenziju okusnog zadovoljstva. ideje možete potrežiti u španjolskim, meksičkim i američkim kuharicama koje nude pregršt ideja za specijalitete s kukuruzom a mi vam predlažemo da se okušate u pripremi tzv. elotesa (elote je pojam za klip kukuruza), grilanih i začinjenih klipova kukuruza, nezaobilaznog meksičkog streetfooda.

Meksički pečeni kukuruz

Sastojci
Kukuruz šećerac (broj klipova po želji)
2 žlice majoneze
Sok limete
Mljevena čili papričica
Mljevena dimljena slatka paprika
Žlica maslaca

Priprema

U zdjelicu stavite dvije žlice majoneze, ocijedite sok limete te dodajte malo mljevene čili i slatke paprike. Promiješajte i ostavite u hladnjaku. U zasoljenoj vodi kuhajte očišćene klipove kukuruza oko pet minuta, potom ih zapecite na roštilju ili gril tavi. Pečene premažite rastopljenim maslacem te pripremljenim umakom. Po želji dodajte naribani sir.

Profimedia