Kasnoljetni comfort food - pečeni krumpiri sa sirom, kukuruzom i slaninom

Nešto niže temperature su dovoljan razlog za zagrijati pećnicu

Profimedia

Ovo je gomoljasto povrće više od običnog priloga, razlog za pripremu odličnih obroka jer ga baš uvijek možete pripremiti na potpuno drugačiji način. Dodaci, preljevi, način pečenja, začinske trave - sve to omiljeni krumpir čini i više nego poželjnom namirnicom. A zanimljivi recepti posebno su doborodošli u kasnoljetnim danima u kojima se budi želja za comfort foodom, toplim, sočnim i ukusnim zalogajima. Upravo ovaj recept spaja sva ta slasna očekivanja, zato - u slast!

Pečeni mladi krumpir sa sirom, kukuruzom i slaninom

Sastojci

8 srednje velikih mladih krumpira
4 žlice ulja
8 kriški slanine
350 ml kiselog vrhnja
100 g naribane gaude
2 žlice nasjeckanog peršina
1 veća limenka kukuruza
1 čili papričica

Priprema
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpire operite, osušite papirnatim ručnikom, premažite ih uljem, a zatim svaki posebno umotajte u aluminijsku foliju i pecite u pećnici 55 minuta. Slaninu prepržite, a zatim je stavite na papirnate ručnike koji će upiti višak masnoće. Nakon toga razmrvite slaninu. Sir, nasjeckani peršin, ocijeđeni kukuruz i čili papričicu umiješajte u vrhnje. Posolite i popaprite. Vruće i gotove krumpire izvadite iz folije te ih lagano razrežite. Pomiješajte smjesu od vrhnja s hrskavom slaninom i prelijte preko krumpira. Odmah poslužite, po želji uz salatu od svježeg povrća.