Volite maslac od kikirikija? Onda morate probati ove kekse!

Ukusni slatki zalogaj za koji vrijedi odvojiti vremena a idealan je za jesen pred nama

Profimedia

Keksi s maslacem od kikirikija jedna su od onih poslastica koju svi vole. Nešto kao keksi s čokoladom ili pak vanilin kiflice. Ako ste ljubitelj maslaca od kikirikija, onda bi bila velika šteta ako niste još probali ovaj recept. Ovo je ukusni slatki zalogaj za koji vrijedi odvojiti vremena a idealan je za ove malo hladnije, kišne dane koji su pred nama. Osim što su ukusni i ne pretjerano teški za izradu, prepoznatljivi su po uzorku - napravljen je vilicom unakrsno, poput rešetke.

Profimedia 

Danas poznati recept za ove kekse prvi se put pojavljuje 1936. godine u kuharici Ruth Wakefield, “Toll House Tried and True Recipes”. Od tad im popularnost samo raste, a iako kasniji recepti imaju poneke promjene ili dodatke, onaj esencijalni okus ostaje isti. 

U nastavku pogledajte kako i vi možete napraviti kod kuće ove ukusne kekse s maslacom od kikirikija.

Sastojci:
112 g maslaca sobne temperature
100 g granuliranog šećera
110 g smeđeg šećera,
130 g maslaca od kikirikija
1 veliko jaje
160 g univerzalnog brašna
3/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli (izostavite ako koristite slani maslac)

Priprema:
Prvo napravite tijesto za kekse: maslac umutite 2 minute dok ne postane kremast. Dodajte smeđi i bijeli šećer, mutite još 2 minute. Umiješajte maslac od kikirikija i jaje.
U posebnoj zdjeli snažno umutite suhe sastojke - brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Suhe sastojke umiješajte u mješavinu maslaca sa šećerom.

Profimedia 

Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.
Zatim zagrijte pećnicu na 190 ° C te krenite s oblikovanjem keksića. Prvo napravite kuglice, pa ih izravnajte i onda s vilicom umočenom u šećer, da se ne lijepi za tijesto, napravite križani uzorak.

Profimedia 

Kekse pecite do svijetlosmeđe boje, oko 9 do 10 minuta. Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite ih da se ohlade u posudi na minutu a potom ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Možete ih posuti šećerom i poslužite uz čaj ili mlijeko.