Egzotika na tanjuru - salsa s breskvama

Ova svježa, začinjena a opet slatka salsa dobro se slaže s ribom, pečenom piletinom i čipsom

Profimedia

I dok odbrojavamo zadnje danje kasnoljetnih breskvi, donosimo još jedan recept s ovim slatkim voćem. Ovaj put je riječ o salsi, umaku koji odlično ide uz ribu a osim breskve, u salsu idu još i rajčice šljivarke, luk, limeta i ljute papričice. Ova svježa, začinjena a opet slatka salsa dobro se slaže s ribom - primjerice s lososom, a odlična je i uz pečenu piletinu i svinjetinu kao i uz običan čips. Preporučuje ju se jesti unutar 24 sata od pripreme prije nego se breskve počnu raspadati. Provjerite recept u nastavku!

Sastojci:
3 zrele breskve
1 rajčica šljivarka, grubo nasjeckana
pola jalapeno papričice, očišćene od sjemenki i grubo nasjeckane
Pola malog ljubičastog luka, grubo nasjeckanog
¼ šalice korijandera, grubo nasjeckanog
1 limeta, iscijeđena
sol i papar po ukusu

Priprema:
Pažljivo narežite breskve. Ostale sastojke stavite u sjeckalicu kako biste dobili sitne komadiće; pazite da ih previše ne smrvite… Potom pomiješajte sve s breskvama, ukrasite po želji i poslužite! Čuvajte u frižideru najviše 24 sata.