Sok od rajčice u pola sata!

Zdravi napitak koji, na žalost, ne radimo dovoljno često

Shutterstock

Ako ste netko tko uzgaja rajčice ili imate nekog tko vas redovno opskrbljuje domaćim rajčicama, sigurno vam se dogodilo da ih odjednom, u sezoni, imate - previše! Napravili ste dovoljno šalše, dio ste sasušili, dio ste stavili u led, čak ste radili i sladoled od njih, no svejedno vam ih je još ostalo. Dakle, idealno je vrijeme da od rajčica napravite - sok. Recept je jako jednostavan, treba vam po prilici pola sata za pripremu a u frižideru vam može stajati i do tjedan dana. Sok od rajčice se, na žalost, ne radi dovoljno često, što je šteta jer je ukusan i zdrav. Uostalom, isprobajte ga sami!

Sastojci:
1.3 kilograma vrlo zrelih rajčica, grubo nasjeckanih
1,1/4 šalice nasjeckanog celera s lišćem
1/3 šalice nasjeckanog luka
2 žlice šećera (po ukusu)
1 žličica soli
Prstohvat crnog papra
Oko 6-8 kapi Tabasco umaka

Priprema:
Stavite sve sastojke u veliki lonac (koristite nehrđajući čelik, ne aluminij). Pustite da kuha na laganoj vatri i nepokriveno dok smjesa ne postane poput juhe, oko 25 minuta. Dobivenu smjesu protisnite kroz sito te pustite da se potpuno ohladi. Čuvajte u frižideru, pokriveno; može trajati tjedan dana.