U ovo hladnije vrijeme jako je dobro jesti što više voća. S obzirom da su u sezoni jabuke, kruške i šljive zašto ih ne iskoristiti i ne napraviti od njih jedan malo drukčiji, a opet zdravi slatki zalogaj. Naime, recept koji donosimo u nastavku ima svega 190 kalorija! Uz to je jako ukusan, treba samo 50 minuta vremena za pripremu a rezultat je brzi, lagani obrok koji će nam dati hranjive tvari koje su potrebne našem tijelu.
Isprobajte recept u nastavku!
Sastojci:
1 kruška
1 jabuka
2 smokve
Lješnjaci
4 žlice smeđeg šećera
4 žličice javorovog sirupa
3 šljive
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Operite i narežite voće na četvrtine srednje veličine te ih naizmjenično poslažite u posudu za pečenje. Dodajte 4 do 5 lješnjaka po jelu, pospite s 1 žlicom smeđeg šećera i pecite 20 minuta.
Voće u posudi prelijte 1 žličicom javorovog sirupa i pecite još 10 do 15 minuta na 175 C. Poslužite mlako.