Chef Mate Janković uskoro u središtu Zagreba otvara tapas bar, a tu je vijest objavio u ponedjeljak na svom profilu na instagramu. Kaže, to mu oduvijek velika želja, kao i to da u prvom planu bude hrvatska gastronomija i njezine najbolje namirnice. Hranu će, najavljuje, pratiti i odlična ponuda autohtonih hrvatskih sorti vina poput lasine, babića, plavine, pušipela, maraštine, gegića, debita, vugave, pošipa, grka, traminca, plavca malog, terana, škrleta, trnjaka, kujundžuše...
"Što se hrane tiče, inspiracija je samo i isključivo Hrvatska. Tu je samo mali dio ponude s kojom cemo startati. Ideja je da imamo konstantno deset vrsta tapasa. Također imat ćemo i pršute, pancetu, kulen i kulenovu seku te suhomesnate proizvode iz cijele Hrvatska. Naravno, u ponudi će biti i ponajbolji hrvatski sirevi", najavljuje Mate koji se posljednih mjeseci intenzivno bavi testiranjem zalogaja za svoj tapas bar.
"Nešto je prošlo test, a nešto će nazad na usavršavanje. Ništa s čim nisam 100% zadovoljan neće biti posluženo", najavljuje Mate te otkriva neka od dosad testiranih jela - profiterol punjen dimljenom basom, lickom pastrvom, hrenom, koprom i ikrom pastrve, kroket od dalmatinskog pršuta, gougere punjen kremom od paškog sira s maslinovim uljem i češnjakom, savijača s krvavicom i kiselim kupusom, skuta sa slanim inćunima, rajčicom i ninskim cvijetom soli te njok punjen pašticadom.