Ugrijte se uz 'hot buttered rum'

Doslovni prijevod ovog koktela bio bi vrući rum s maslacem a zapravo tako nekako ide i taj recept

Profimedia

Jeste li kad čuli za hot buttered rum? Doslovni prijevod ovog ukusnog zimskog koktela bio bi vrući rum s maslacem a zapravo tako nekako ide i taj recept. To je slatki, ukusni i bogati napitak koji će vas definitivno ugrijati a i čija će vas izrada zabaviti. Trebaju vam rum, maslac, šećer, sladoled i malo cimeta i dobit ćete čaroliju u čaši koja grije srce. Idealno za ove hladne, jesenske dane...

Sastojci:
4 žlice omekšanog maslaca
3 žlice smeđeg šećera
Pola šalice sladoleda od vanilije, omekšanog
Pola žličice mljevenog cimeta
2 šalice jabukovače
1 šalica ruma

Priprema:
U zdjeli za miksanje istucite maslac i smeđi šećer dok smjesa ne postane svijetle boje i pahuljasta. Ubacite sladoled i cimet, sve zajedno istucite a zatim dobivenu smjesu žlicom prelijte u staklenku ili posudu koja se može zatvoriti. Čuvajte u zamrzivaču dok se ne stvrdne, oko 2 sata ili do posluživanja.
U međuvremenu, u srednjem loncu zagrijte jabukovaču do vrenja, povremeno miješajući. Maknite s vatre i ulijte u vrč ili posudu za posluživanje.
U svaku šalicu stavite oko 2 žlice smjese od maslaca. Otprilike 1/3 visine šalice napunite rumom, a zatim prelijte vrućom jabukovačem. Prije posluživanja promiješajte.