Salata, jedna riječi a toliko ideja od kojih se posebno rado vraćamo pripremi klasika među salatama - coleslaw salati. Zvijezda ove salate je svježi kupus koji u kombinaciji s mrkvom i celerom (po želji i jabukom i lukom) začinjen s preljevom pruža na svježini, sočnosti i dobrodošloj hrskavosti. Ova je salata savršeni dodatak pečenom mesu – trganoj svinjetini i piletini, burgerima, sendvičima, ali i raznim malim zalogajima. Recept za pripremu coleslaw salate sastoji se i od pripreme umaka od majoneze, vrhnja, malo senfa i soka limuna ali odlične su i kombinacije uz dodatak malo jabučnog octa i mlaćenice koja je okusno lakša od kiselog vrhnja. Dobar je i savjet pripremljenu salatu ostaviti na nekoliko sati u hladnjaku a sve kako bi se sastojci i preljev što bolje povezali. Savjet više – uz bijeli kupus slobodno dodajte i malo ljubičastog kupusa jer će svojom bojom i ovu salatu učiniti zanimljivom.
Ova se salata jednostavno priprema, a mi podsjećamo na recept u koji se dodaje i malo jabuke.
Sastojci:
manja glavica kupusa
1 luk
1 mrkva
1 jabuka
100 g kiselog vrhnja ili jogurta
50 g majoneze
1 žličica senfa
sok i korica ½ limuna
soli i papra po ukusu
Priprema: tanko narežite ili naribajte kupus, mrkvu i jabuku, a luk nasitno nasjeckajte. Pomiješajte kupus, luk, mrkvu i jabuku u posudi. Pomiješajte svježe iscijeđeni sok od limuna, naribanu limunovu koricu, vrhnje, majonezu i senf te dodajte soli i papra po ukusu. Time prelijte nasjeckane sastojke za salatu i sve dobro promiješajte. Ostavite da odstoji, poslužite rashlađeno.
Ozbiljno dobra salata - COLESLAW
Nasjeckajte, naribajte, začinite, prelijte - poslužite
Martina Rafaeli
Objavljeno
03.11.2021. 13:34h
Profimedia
Coleslaw salata