Dobra pjesma i dobro vino uvijek idu jedno uz drugo

"Osnovni cilj udruživanja vinara s Kvarnera upravo je promocija vina, autohtonih sorti i podizanje svijesti o kulturi stola. Ovakav način promocije, kada će se uz vrlo pjevnu i veselu pjesmu promovirati proizvodi naših vinara sjajna je prilika za približavanje upravo naših vina publici Istre i Kvarnera. I još sto let da bimo dizali bukalete pune kvarnerskog vina. Živjeli!", poručuje tajnik udruženja Kvarner Wines Žarko Stilin

Kvarner Wines

Pod pokroviteljstvom Udruženja Kvarner Wines snimljen je spot za pobjedničku pjesmu 'Da bimo i k' letu' ovogodišnjeg Festivala Melodije Istre i Kvarnera – MIK koju izvode Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj, popularno prozvani 'domaća ČAbba'. Riječi i glazbu napisao je Robert Pilepić, a aranžman Mauro Staraj. Spot je snimljen u Kastavskoj peknjici i u vinariji Plovanić, a u spotu se pojavljuju vina članova Udruženja Vina Kvarnera – Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ružić, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Plovanić vina, Eko selo Selce d.o.o. – Grand Village Estate Winery, Pavlomir d.o.o. – Vinska kuća Pavlomir, Estate Winery d.o.o. – Vinarija Katunar, Gospoja p. z. – Gospoja, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kuća vina Ivan Katunar, Obrt za vinarstvo i rasadničarstvo Šipun – Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Vrbnik i Ugostiteljstvo i trgovina 'Nada'.

Vinska kuća Pavlomir  Uz ostala, u spotu su i vina Vinske kuće Pavlomir

"Pjesma i dobro vino fenomenalno idu jedno uz drugo, pa se to još jednom pokazalo kao dobitna kombinacija. Naša pobjednička pjesma sa MIK-a spoj je svih generacija glazbenika koji njeguju našu domaću besedu i ''sve ča je naše'' , a sa mnogim vinarima smo i privatno prijatelji, pa mi je drago da smo spojili ugodno s korisnim i da će za sva vremena ostati zabilježeni krasni trenuci koje smo proveli zajedno snimajući ovaj videospot. Pjesma je po svemu sudeći već ''zaživjela'' u narodu, a sada kada ima i svoje video izdanje, srce nam je k'o kuća. Duletov legendarni stojadin glavna je zvijezda ovog spota, a ja sam zahvalan što imamo tu sreću da ljubav prema mnogim stvarima koje volimo možemo stopiti u jedno. Dobro društvo, pjesma i dobra kapljica – kud ćeš više? Hvala vinarima i sponzorima, Igoru Modriću i Robertu Kalčiću iza kamere i svima koji su pridonijeli da ovo bude jedan divan dan. Vjerujem da je ovo tek početak jedne divne suradnje. Da bimo i kletu digli bukaletu kvarnerskog vina! Živjeli!", rekao je Mauro Staraj prilikom snimanja spota.

Robert Anić/PIXSELL  U spotu 'glumi' i vrbnička žlahtina, uzgojena u Vrbničkom polju

"Hvala našoj domaćoj ČAbbi na prilici da sudjelujemo u snimanju spota i na taj način promoviramo vino članova Udruženja Kvarner Wines. Osnovni cilj udruživanja vinara s Kvarnera upravo je promocija vina, autohtonih sorti i podizanje svijesti o kulturi stola. Ovakav način promocije, kada će se uz vrlo pjevnu i veselu pjesmu promovirati proizvodi naših vinara sjajna je prilika za približavanje upravo naših vina publici Istre i Kvarnera. Hvala svim sponzorima i podupirateljima na razumijevanju i pomoći bez kojih ovo ne bi bilo moguće. I još sto let da bimo dizali bukalete pune kvarnerskog vina. Živjeli!", rekao je tajnik udruženja Žarko Stilin.