SUHO ZLATO PRINCIPOVCA dobro je čuvana tajna Iločkih podruma

Principovac je izuzetan vinogradarski položaj koji rezultira vrhunskim vinima. S tog smo položaja kušali graševinu, chardonnay i traminac iz berbe 2020., potom seriju Grand Collection od istih sorata, a potom i neke malo ekskluzivnije butelje pout Graševine Velike berbe 2011. ili Traminca Principovac 2019.

Dražen Kokorić

U zagrebačkom hotelu Academia, Iločki podrumi premijerno su predstavili vrhunska vina nove berbe 2020. - graševinu, chardonnay i traminac uz veliki novitet limitirane edicije vina najboljih berbi, Grand Collection. Članica uprave i direktorica marketinga i izvoza Iločkih podruma Karmela Tancabel uvela je poslovne partnere, medije i prijatelje Iločkih podruma u priču o Suhom zlatu Principovca. Riječ je o uistinu posebnom vinogradarskom položaju koji daje vrhunske rezultate, u što su se na licu mjesta mogli uvjeriti svi uzvanici ovog ekskluzivnog kušanja.

Dražen Kokorić 

Svi su se složili kako nova berba 2020 uistinu puno obećava, no uzvanici su premijerno uživali i u Grand kolekciji - vinima od graševina, chardonnayja i traminca iz 2018. u magnum bocama. Kušala se i spetakularna graševina velika berba 2011., a za kraj Iločani su i ovaj put ostavili svoje tramince na koje se posebno ponose. Tako je za kraj sačuvan poluslatki Traminac Principovac 2019. Osim oduševljenja uzvanika dobio je i prestižna priznanja prije samo nekoliko dana na natjecanju Sélections Mondiales des Vins Canada među više od 1900 prijavljenih vina iz 32 zemlje svijeta osvojio i zlatnu medalju i titulu Best of show.

Djelić ugođaja ovog ekskluzivnog vinskog kušanja doživite kroz našu galeriju fotografija.

StoryGourmet Press Kušanje vina Iločkih podruma u hotelu Academia u Zagrebu