Čokolada i bundeva? Iznenađujući spoj koji će vas oduševiti!

Zaželjeli ste se slatkog a nemate baš puno vremena? Imamo zanimljivo rješenje za vas...

Profimedia

Tražite ideju za ukusni jesenski slatki zalogaj? Što kažete na browniese od bundeve? To je vrhunski jesenski desert koji će zadovoljiti sve sladokusce jer se čokolada i bundeva, iako možda ne zvuči tako na prvo - odlično slažu!


Ovaj je recept vrlo ukusan a i nevjerojatno jednostavan za pripremu. Sve što trebate je šest lako dostupnih sastojaka, od kojih je jedan mješavina za browniese! Da, da, dobro ste čuli, nekad treba i pojednostavniti stvari, pogotovo tijekom radnog tjedna kad smo se zaželjeli slatkog. Provjerite recept u nastavku.

Profimedia 

Sastojci:

1 kutija mješavine za kolače s kakaom
1 šalica komadića čokolade
170g krem sira, omekšanog
200 g pirea od bundeve
3 žlice granuliranog šećera
1 žlica pumpkin spicea

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje namažite maslacem i stavite sa strane.
U srednjoj posudi pripremite smjesu za kolače prema uputama; ubacite i komadiće čokolade. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Odložite posudu na stranu.
U posebnu zdjelu srednje veličine dodajte krem sir. Pjenjačom umutite dok smjesa ne postane glatka. Dodajte bundevu, šećer i pumpkin spice te nastavite tući smjesu dok se dobro ne sjedini, dok ne bude potpuno glatka i bez grudica.
Silikonskom lopaticom ili drvenom žlicom rasporedite polovicu smjese za kolače na dno pripremljene posude za pečenje. Zatim rasporedite smjesu od bundeve. Nadjev od bundeve prekrijte ostatkom tijesta za kolače. Trebali biste imati ukupno tri sloja. Pecite 60-75 minuta ili dok nož ili vilica umetnuti u sredinu ne izađu čisti. Ostavite browniese da se ohlade u posudi za pečenje nekoliko minuta prije posluživanja.