Ugrijte se uz vruću, kuhanu jabukovaču

Ugodni okusi cimeta, klinčića i muškatnog oraščića odličan su lijek protiv hladnoće

Profimedia

Temperature su sve niže što znači da je idealno vrijeme za ukusne, tople napitke. Jedan od njih je kuhana jabukovača, čiji će vas ugodni okusi cimeta, klinčića i muškatnog oraščića brzo zagrijati! Dodajte i malo naranče i pimenta i uživajte u ovom zanimljivom okusu i aromi. A evo što vam sve treba!

Sastojci:
1.8l jabukovače
1 naranča
12 cijelih klinčića
4 štapića cimeta
15 bobica pimenta
1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
7 cijelih mahuna kardamoma
2 žlice smeđeg šećera

Priprema:
Prvo ulijte jabukovaču u lonac od 3 litre, poklopite, i stavite na srednje jaku vatru. Dok se jabukovača zagrijava, ogulite nekoliko debelih traka kore od naranče. U oguljeni dio naranče utisnite otprilike polovicu klinčića. Stavite naranče, oguljene narančine kore, preostale klinčiće i ostale sastojke u lonac s jabukovačem. Držite poklopljeno i kuhanu smjesu jabukovače zagrijte do vrenja a potom smanjite vatru i pirjajte 20 minuta na lagano. Upotrijebite fino sito kako biste procijedili vruću kuhanu jabukovaču. Ako želite, možete dodati malo burbona, brandyja ili ruma kako biste ga malo pojačali. Poslužite vruće u šalicama ili čašama u koje ste dodali jednu šnitu naranče i štapić cimeta te, po želji, zvjezdicu anisa.