Temperature su sve niže što znači da je idealno vrijeme za ukusne, tople napitke. Jedan od njih je kuhana jabukovača, čiji će vas ugodni okusi cimeta, klinčića i muškatnog oraščića brzo zagrijati! Dodajte i malo naranče i pimenta i uživajte u ovom zanimljivom okusu i aromi. A evo što vam sve treba!
Sastojci:
1.8l jabukovače
1 naranča
12 cijelih klinčića
4 štapića cimeta
15 bobica pimenta
1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
7 cijelih mahuna kardamoma
2 žlice smeđeg šećera
Priprema:
Prvo ulijte jabukovaču u lonac od 3 litre, poklopite, i stavite na srednje jaku vatru. Dok se jabukovača zagrijava, ogulite nekoliko debelih traka kore od naranče. U oguljeni dio naranče utisnite otprilike polovicu klinčića. Stavite naranče, oguljene narančine kore, preostale klinčiće i ostale sastojke u lonac s jabukovačem. Držite poklopljeno i kuhanu smjesu jabukovače zagrijte do vrenja a potom smanjite vatru i pirjajte 20 minuta na lagano. Upotrijebite fino sito kako biste procijedili vruću kuhanu jabukovaču. Ako želite, možete dodati malo burbona, brandyja ili ruma kako biste ga malo pojačali. Poslužite vruće u šalicama ili čašama u koje ste dodali jednu šnitu naranče i štapić cimeta te, po želji, zvjezdicu anisa.