Manje je važno za koliko osoba kuhate ovih blagdana jer blagdansko kuhanje uvijek je izazov. Kako bi lakše prošli kroz dane priprema te samo kuhanje, globalno slavni chefovi, poznati po svojim tv showovima te odličnim kuharicama, donose vrijedne savjete a sve kako bi uz dobru organizaciju uživali i vi a ne samo vaši uzvanici.
Gordon Ramsay: Odmorite puricu nakon pečenja!
Slavni chef poručuje da ukoliko morate zapamtiti samo jedan važan savjet pri pripremi pečene purice to bude onaj da pečenu puricu obavezno odmorite i to najmanje 45 minuta na toplom mjestu. To će pomoći mesu da se opusti te da purica zadrži vlagu što će zasigurno doprinjeti odličnom okusu na tanjur.
Nigella Lawson: Vrijeme je za nove okuse – harrisa
Savjet uspješne tv kuharice i autorice knjiga je da klasične okuse blagdana obogatite harissa začinom. Savršen začin za začinjanje jela s povrćem, pečenog korjenastog povrća, umaka i priloga koje ćete poslužiti uz pečenje.
Chrissy Teigen: Spasite gravy ukoliko nije kakav ste očekivali
Pripremate nezabilazni umak od mesa koji vam je ispao pregust ili nepovezan? Slavna Chrissy savjetuje da uz stalno miješanje dodate još malo tekućine ukoliko vam je umak pregust, a kako bi ga ugustili da dodate kuhani usitnjeni krumpir. Ukoliko vam je gravy tanak Chrissy savjetuje da dodate malo brašna ili kukuruznog škroba uz savjet da izbjegnete grudice i to tako da prvo škrob ili brašno umutite s malo hladne vode te da dobivenu pastu potom umutite u umak.
Ina Garten: Što je moguće više stvari pripremite unaprijed
Savjet zlata vrijedan je da dovoljno unaprijed isplanirate jelovnik te da za sam kraj ostavite samo zadnje korake pripreme i posluživanja jela. Jer čarolija je provesti vrijeme za stolom zajedno s gostima a na u kuhinji. Također savjetuje da sve zadnje napomene zapišete na post-it papiriće kako bi bez puno razmišljanja odradili zadnje pripreme.
Mary Berry: Budite sigurni da imate sve osnovne potrepštine
Slavna Mary savjetuje da prije kupnje detaljno pripremite listu potrebnih ne samo jestivih sastojaka već i svega što vam može biti potrebno za pripremu objeda i slastica, čak i plastičnu te alu foliju i papir za pečenje, potrebne poslužavnike ali i mali pribor poput termometra za mjerenje temperature mesa pri pečenju, jer cijeli proces priprema velikog obroka može stati zbog samo jednog detalja koji nedostaje.