Uživajte u ostacima panettonea poput chefa Redzepija!

Slavni talijanski kruh uz ove savjete ostaje zvijezda stola i nakon blagdana

Shutterstock

Volite li panettone zasigurno imate omiljeni brend, okus te način uživanja u ovoj slavnoj (talijanskoj) slastici. Ali što učiniti kad uživanju dođe kraj a vi ne znate što učiniti s ostacima ovog slatkog kruha? Da (ukusno) rješenje postoji potvrđuju zanimljiv savjeti.


1. Tostirajte. Tostiranjem vaš panettone poprima bogati okus i hrskavu teksturu koja će biti odlična podloga za malo maslaca, marmelade ili namaza. Koliko je ova ideja odlična potvrdio je i slavni chef Rene Redzepi koji je na Instagramu otkrio kako obožava tostirani panettone s francuskim sirevima. Pogledajte!

2. Poslužite u slojevima. Narežite ostatke slatkog kruha na tanke kriške. U posudu ili čaše dodajte malo panettonea pa malo mascarpone kreme i svježeg narezanog voća po želji. I tako u redovima.

3. Pretvorite u krutone. Da dobro ste pročitali, pripemite ostatke panettonea poput kockica starog kruha. To se posebno odnosi na one vrste nadjevene knadiranim voćem i grožđicama i to tako da slatki kruh naražete na kockice te ga tostirate ili pečete u pećnici dok ne postane hrskav. Dodajte ga zimskim salatama.

4. Pohajte. Jednako kako bi pripremili pohani kruh pripremite i panettone. Zahvalite kasnije.