Chef Mauro Colagreco otvara restorane u Londonu

U sklopu high-end hotela slavni će chef nuditi vrhunski gastro doživljaj temeljen na principima održivosti, organski uzgojene hrane i suradnje s britanskim farmerima

Profimedia

Nova godina, nove odluke. I dok su ove riječi za neke samo puka fraza, svjetski priznati chef Mauro Colagreco djeluje upravo u skladu sa značenjem ove fraze i to sa zanimljivim vijestima. Naime, uz devet već postojećih restorana, među kojima je slavni Mirazur u francuskom Mentonu, chef Colagreco je potvrdio otvaranje dva restorana u Londonu, i to u high-end hotelu Raffles London at The OWO. Mjesto radnje je jedna od najpoznatijih londonskih zgrada, Whitehall, sagrađena početkom 20. stoljeća, koja se osim po povijesnom značaju ističe i kao mjesto na kojem su snimane scene iz čak šest filmova s agentom Bondom.

Raffles London at The OWO  Slavna adresa pretvara se u epicentar londonske gastro scene

Novost je ta što će do kraja godine ova zgrada biti u potpunosti preuređena te će u njoj započeti s radom luksuzni hotel sa 120 soba te čak 11 restorana i barova, što će Raffles London definirati kao epicentar gastro scene Londona, a zanimljivo je to što će restorane voditi svjetski priznati chefovi. Chef Colagreco je najavio otvaranje braserije, fine dining restorana te privatnog chef’s table prostora, s namjerom da ponudi multisenzorička gastronomska iskustva u velebnom prostoru. Bit će to gastro putovanje kroz sezone, jer chef će i ovdje pokazati svoju predanost sezonskim proizvodima, lokanlnim dobavljačima i održivosti. Namjera mu je istaknuti najbolje organske proizvode koje će dnevno nabavljati na farmama, poljima i obalama Velike Britanije, a njegova će se jela posluživati i u in-room formatu za goste hotela.

Mauro Colagreco  Chef Mauro Colagreco

“Izuzetna lokacija u kombinaciji s profesionalizmom tima Raffles London, uvjerila me je da je ovo idealan trenutak i mjesto za prvo otvaranje u Londonu s konceptom kreiranim za Raffles.” izjavio je Colagreco, a direktor Raffles London at The OWO, Philippe Leboeuf, povodom objave ove zanimljive vijesti je dodao: “Gastronomska ponuda će biti srce i duša hotela, ona s jedinstvenim iskustvima koja će gostima i posjetiteljima biti razlog za proslave i druženja”.