Danas jedemo zeleno: tjestenina s pestom, špinatom, graškom i - avokadom

Jednostavno i kremasto jelo odlično je rješenje za brzi obrok

Profimedia

Vjerojatno vam nije baš padalo na pamet spajati avokado s tjesteninom. Nije ni nama ali kad smo pronašli ovaj recept, morali smo ga probati. Riječ je o kremastom i ukusnom obroku koji ima jednu zajedničku crtu, točnije boju - zelenu. Naime, riječ je o tjestenini s pestom ali i s špinatom, graškom i avokadom. Ovaj potonji u jelu služi kao sir - bogat je, kremast ali i jako dobar za nas.

Naime, avokado sadrži veliki udio dobrih masti i obiluje brojnim nutrijentima.
100 grama avokada sadrži oko 160 kalorija, 15 grama masti, 9 grama ugljikohidrata i 2 grama proteina. Uz to obiluje vlaknima, kalijem, visokim udjelom vitamina E i B te folnom kiselinom. Ukratko, avokado čuva zdravlje srca i poboljšava zdravlje kože, stimulira rad mozga, spriječava i liječi artritis, regulira šećer u krvi, poboljšava probavu, uravnotežuje ženske hormone a sprječava i neke vrste raka.

Profimedia 

U nastavku doznajte kako ga ukomponirati u tjesteninu.

Sastojci:
340 g tjestenine
2 šalice nasjeckanih svježih listova špinata
6 do 8 žlica pripremljenog pesta od bosiljka
1 do 2 žlice crvenog vinskog octa
1/2 šalice graška (odmrznut ako je smrznut)
1 cijeli zreli (ali ne prezreli) avokado, oguljen i nasjeckan
Sol i papar

Priprema:
Prvo skuhajte tjesteninu kao i inače. U međuvremenu nasjeckajte špinat i stavite ga na dno velike zdjele. Kad je tjestenina gotova izvadite oko pola šalice vode od kuhanja tjestenine i ostavite sa strane. Ocijedite je i stavite vruću ocijeđenu tjesteninu na nasjeckani špinat u zdjelu. Dobro poromiješajte. Sad umiješajte pesto, da se tjestenina dobro obloži. Dodajte malo vode od kuhanja tjestenine da se tjestenina malo opusti. Ubacite 1 žlicu vinskog octa, pola žličice soli i pola žličice crnog papra.
Sad je red na grašak i nasjeckani avokado koje također lagano umiješajte. Kušajte i po potrebi dodajte još soli, octa ili papra te poslužite toplo.