Mr. Moo ima novi, zimski meni

Ovaj je restoran jedan od dva u Zagrebu koji poslužuju isključivo degustacijske menije. Slasne kreacije potpisuje chefica Ivana Antolković, a za uparivanje s vinima zadužen je sommelier Predrag Čavić

StoryGourmet Press

Restoran na vrhu zagrebačke Tkalčićeve ulice, Mr. Moo, u lipnju prošle godine počeo je raditi i tada predstavio svoj koncept - nude isključivo degustacijske menije te su jedan od dva restorana u našem glavnom gradu s takvim konceptom. Nedavno su predstavili i novi, zimski degustacijski meni, odnosno njegove dvije varijante - mesnu i riblju. Meni je osmislila chefica Ivana Antolković.

StoryGourmet Press  Chefica Ivana Antolković

I riblji i mesni degustacijski meni počinju na isti način – pozdravom iz kuhinje cherry rajčica u kojem su mozzarella di bufala, gel od svježeg bosiljka te žele omotač od cherry rajčica. U mesnom meniju slijedi hladno predjelo patka i aloe vera - domaća pačja prsa s farme u Velikom Bukovcu dimljena na drvu jabuke, gel od aloe vere te pjenica od naranče. Potom slijedi juha od muškatne bundeve i kruške (muškatna bundeva, gel od kruške abate fetel, pjenica od đumbira, svježi timijan, dehidrirana kruška abate fetel), a nakon toga red je na rižoto od vrganja, cikle i dallmatinske pancete (carnaroli riža, vrganji, jablanovače, cikla, svježi timijan, dalmatinska panceta, sir grana padano riserva, perla od svježe mente, čips od grana padana riserve).

StoryGourmet Press  Juha od muškatne bundeve i kruške

Glavno jelo mesnog degustacijskog menija je biftek, kesten, čokolada i šipak (biftek od domaćeg junećeg mesa s farme u Svetom Ivanu zelini, gel od mliječne čokolade aromatizirane mandarinom, gel od šipka, prah od dehidrirane mandarine, krema od kesten pirea i demi glace umaka, žele od nara). Kao preddesert u mesnom degustacijskom meniju nudi se sladoled od šljiva, cimeta i klinčića s dehidriranom narančom i perlama od naranče, a desert je cheesecake kugla na naš način (gel od manga, pistacije, pjenica od šipka, mango, bijela čokolada, krema od krem sira, glukozno 'staklo', kora od keksa).

StoryGourmet Press  Cheesecake kugla

U ribljem degustacijskom meniju za hladno predjelo poslužuje se jadranski škamp, žuta dinja i svježa menta (jadranski škamp, žele omotač od žute dinje i svježe mente, gel od naranče, pjenica od crvenog grožđa, višesortno istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje), potom slijedi juha od mrkve, kukuruza i jadranskih kozica (mrkva, kukuruz, klementine, gel od šipka, gel od svježe mente, žele od šiške, čips od sira grana padano riserva).

StoryGourmet Press  Divlja jadranska orada

Nakon juhe pojest ćete ukusni rižoto od muškatne bundeve, kivija i jadranskih kozica (carnaroli riža, kivi, mušaktana bundeva, perla od limuna, jadranske kozice, korica svježe limete, svježi kopar, muškatni oraščić, sir grana padano riserva), a kao glavno jelo poslužuju divlju jadransku oradu, krušku i poriluk (divlja jadranska orada, krema od poriluka, gel od mandarine, gel od kruške abate fetel, pjenica od organskog plavog cvijeta graška, dehidrirana kruška abate fetel). Za preddesert u ribljem meniju pripremaju gelato od limunske trave i javorovorg sirupa, s dehidriranom narančom te perlama od limete i mente. Desert je njihova inačica zagrebačke kremšnite.

StoryGourmet Press  Glavni sommelier restorana Mr. Moo Predrag Čavić

Cijena degustacijskog menija (bez obzira na to odaberete li riblji ili mesni) iznosi 430 kuna. No cijena sljubljivanja menija s vinima se razlikuje - za mesni meni stoji 280, a za riblji 220 kuna. Vina uz jela chefice Antolković bira glavni sommelier restorana Mr. Moo Predrag Čavić.

Više jela s novog deustacijskog menija restorana Mr. Moo pogledajte u našoj galeriji.