Zeleno, što volim zeleno - juha od celera, komorača, krumpira i špinata

Zagrijte se uz ovo ukusno, kremasto jelo

Profimedia

Zima još uvijek traje, temperature su i dalje prilično niske a što nas može bolje ugrijati od bogate, kvalitetne i ukusne juhe? Danas smo se odlučili za jednu krem juhu i to od korijena celera. Naime, korijen celera često je zanemaren, istina dio je mesne juhe ili se nekad od njega radi pire, ali rijetko je glavna zvijezda jela. Stoga smo odlučili ispraviti tu nepravdu i isprobati recept u kojem je upravo celer glavni sastojak. Od ostalih sastojaka tu su još i komorač, češnjak, luk, krumpir i malo špinata za boju. Za jelo vam treba oko sat vremena a ovo su sastojci:

2 žlice maslaca
2 šalice tanko narezanog luka
4 češnja češnjaka, narezana
2 srednje lukovice komorača, tanko narezane
2 srednja korijena celera, oguljena i tanko narezana
1 srednji krumpir, oguljen i narezan na tanke ploške
šaka špinata
2 lovorova lista
7 šalica pilećeg temeljca
sol i papar
vrhnje za kuhanje

Profimedia 

Priprema:

Otopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte luk i kuhajte dok ne omekša, oko 4 do 5 minuta. Zatim dodajte češnjak i narezani komorač,
smanjite vatru na srednju i kuhajte 10 do 12 minuta ili dok ne omekša.
Sad dodajte narezan korijen celera, narezan krumpir, 2 lista lovora, temeljac i sol. Pojačajte vatru na najjaču, pustite da prokuha, smanjite vatru na nisku i pustite da krčka, djelomično poklopljeno, još 10 do 12 minuta. Zadnjih nekoliko minuta ubacite i špinat i kuhajte dok svo povrće ne postane dovoljno mekano za pire. Kad ste izmiksali juhu, umiješajte vrhnje i crni papar. Posolite po ukusu, prelijte s malo maslinovog ulja i po želji ukrasite listovima komorača.