Objed za pamćenje! Franck za zaposlenike organizirao ručak u režiji udruge JRE Hrvatska

Povodom obilježavanja 130 godina poslovanja Francka, Franckovi su zaposlenici uživali u vrhunskim tradicionalnim jelima koja su za njih pripremili vrhunski hrvatski chefovi

Mateja Vrčković

U povodu 130 godina poslovanja, Franck se udružio s poznatim chefovima Jeunes Restaurateurs (JRE) s kojima uspješno surađuje već više od pet godina. Chefovi su tako svoje kuhinje zamijenili onom u Franckovom restoranu za zaposlenike te im pripremili vrhunski izbor tradicionalnih jela za ručak.

Mateja Vrčković 

JRE Hrvatska, udruženje vrhunskih chefova i vlasnika restorana, ponosni je član međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja najkreativnije chefove i više od 350 gastronomski ambicioznijih restorana. Ovoga su puta u Francku kuhali šefovi kuhinja iz renomiranih restorana diljem Hrvatske kao što su Dubravkin put iz Zagreba, Navis i Villa Ariston iz Opatije, Konoba Pelegrini iz Šibenika, konoba Boba iz Murtera, restoran Korak iz Plešivice, Konoba Zijavica iz Moščenićke drage, te restoran Pergola iz Savudrije.

Mateja Vrčković 

Jela s jelovnika su oduševila djelatnike Francka, koji su se u velikom broju odazvali pozivu na objed u Franckovom restoranu za zaposlenike, bila su dio jelovnika koji se sastojao od čak 8 odličnih jela a koja su pripremili chefovi i njihovi timovi:

Konoba Pelegrini - sušeni morski pas sa orzom

Konoba Boba - maništrun od sipe sa slanutkom

Restoran Zijavica - varivo od hobotnice s graškom

Villa Ariston - okruglice od piletine s tikvicama i koromačem

Restoran Dubravkin put - ragu od crne slavonske svinje i dimljeni krumpir

Restoran Pergola - svinjska rebarca i graten od krumpira

Design Hotel Navis - kobasice, ombolo i kiseli kupus

Restoran Korak - rolada od turopoljskog odojka sa salatom

Mateja Vrčković 

Svoje su kulinarsko umijeće Franck zaposlenicima pokazali kroz posebno osmišljen jelovnik temeljen na tradicionalnoj recepturi kraja iz kojeg dolaze. Na slavljeničkom jelovniku za zaposlenike bile su tako kobasice i kiseli kupus, okruglice s piletinom i tikvicama, svinjska rebarca i krumpir, sipa i čičvarda, ragu od crne slavonske svinje te mnoga druga jela od kojih je svatko birao ona po svome ukusu. Upravo je spoj nesvakidašnjih i pomalo zaboravljenih gastronomskih delicija s potpisom poznatih chefova bila jedinstvena prilika za prigodnu proslavu velike 130. obljetnice kompanije.

Mateja Vrčković 

Franckova priča seže u 1827. godinu kada je mladi, ambiciozni njemački poduzetnik Johann H. Franck po prvi puta uspio ljekovitu biljku cikoriju preraditi u napitak od cikorije. Zagrebačka tvornica otvorena je 1892. godine na tadašnjoj periferiji Zagreba, u Vodovodnoj ulici gdje se nalazi i danas, a početak djelatnosti utemeljila je upravo na ideji Johanna Francka, prerađujući cikoriju u topli napitak. Kompanija je strateški usmjerena na daljnji razvoj te održivi rast poslovanja u kategoriji toplih napitaka kroz kontinuirano ulaganje u proizvodnu izvrsnost i primjenu naprednih tehnoloških rješenja te razvoj inovativnih koncepata i proizvoda kojim uvodi nove trendove i doprinosi razvoju cjelokupnoga tržišta. To je vrijednost na kojoj je kompanija izgrađena i predstavlja jednu od okosnica poslovanja.