Vegetarijanski brunch - kajgana od tofua i špinata

Ovaj brzi i hranjivi obrok odličan je izbor kad želite pojesti nešto zdravo a ukusno

Profimedia

Ako ste pobornik vegetarijanske prehrane, onda vam tofu nije nepoznanica. Sigurno ste ga kombinirali na razne načine pa tako i koristili umjesto jaja za kajganu, no to ne znači da ne trebate isporbati još jedan recept u kojem je tofu jako važan sastojak.

Danas smo se odlučili za kajganu od tofua koju ćemo raditi sa špinatom no u recept možete ubaciti i bilo koje drugo povrće, od rajčica do bundeve. Rezultat je izdašno, ali zdravo jelo, ne samo drugorazredna zamjena za jaja, kako neki misle. Kajgana od tofua se priprema za nekoliko minuta, sadrži sastojke koje imate pri ruci i prepuna je proteina. Provjerite recept!

Profimedia 

Sastojci:

Maslinovo ulje
Pola luka, nasjeckanog
Jedno pakiranje tofua
4 šalice špinata
1 žličica kvasca
Kurkuma
Sol od limuna
Sol i papar

Priprema:
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje i kad se zagrije ubacite narezani luk. Povremeno miješajte, dok luk ne omekša, 3 do 5 minuta. Sad dodajte tofu i začine: prstima izmrvite ocijeđeni tofu na komade veličine zalogaja. Dodajte kvasac, sol, papar i kurkumu i promiješajte da se sjedini i kuhajte oko 3 minute. Zatim ubacite špinat i kuhajte dok ne uvene, 1 minutu. Poškropite sokom od limuna, kušajte i po potrebi začinite.