Isprobajte novi food trend: korejski kruh s kremastim sirom i češnjakom

Donosimo recept za jednostavniju verziju ove odlične ideje za predjelo ili brunch

Profimedia

Korejski kruh s kremastim sirom i češnjakom novi je trend u 2022. godini. Riječ je o popularnom street food snacku koji je našao svoj put i do TikTok feeda, pa je u kratko vrijeme postao poznat diljem svijeta.
Ovo jelo čine mali mliječni kruh koji se napuni slatkim krem sirom i zapeče u pećnici u umaku od češnjaka i peršina. Kao i mnoge južnokorejske namirnice, ovo jelo zanemaruje tradicionalne linije između slatkog i slanog, dodajući slatku slatkoću slanom zalogaju.

Profimedia 

Kruh s kremastim sirom i češnjakom može se pronaći u pekarama a možete ga napraviti i kod kuće, samo treba pratiti tri koraka - napraviti tijesto, zatim nadjev od krem sira i na kraju kremu od jaja i češnjaka. Naravno, postoji i lakša verzija koju ćemo predstaviti danas a to je da nabavite unaprijed napravljeni kruh od kiselog tijesta i da se pozabavite samo sa nadjevom i preljevom. U tom vam slučaju za ovo jelo treba 45 minuta a rezultat je jako ukusan i slatki kruh, idealan kao predjelo ili brunch. Samo slijedite recept i uživajte u ovom sočnom kruhu!

Sastojci:
1 pakiranje krem sira
2 žlice šećera
2 žlice slatkog vrhnja (heavy cream)
Za maslac od češnjaka:
1 1/2 štapića maslaca ili 12 žlica
1 glavica češnjaka (režnjeve sameljite ili zgnječite u pastu)
2 žlice kondenziranog mlijeka
1 jaje
1 žlica meda
3 žlice peršina ili korijandera ili mladog luka, mljevenog
Preljev:
Panko krušne mrvice
Krupna sol

1 okrugla štruca kruha od kiselog tijesta

Profimedia 

Priprema:

Pleh obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Prvo napravite nadjev od krem ​​sira - istucite krem sir dok ne postane gladak i kremast. Dodajte šećer i dobro promiješajte a zatimd odajte gusto vrhnje i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesu prebacite u vrećicu s patentnim zatvaračem s odsječenim kutom ili samo upotrijebite nož i lopaticu kada punite kruh.
Sad napravite maslac od češnjaka - otopite maslac u velikoj posudi,d odajte mljeveni češnjak ili pastu, kondenzirano mlijeko i med. Umiješajte jaja i peršin ili mladi luk ili oboje. Miksajte dok se ne sjedini.
Sad narežite štrucu na 8 dijelova, ali pazite da ne režete dno štruce. Stavite smjesu s kremastim sirom između svake fete kruha.
Maslac od češnjaka namažite u svaku pukotinu, svuda gdje možete. Okrenite naopačke i stavite u zdjelu naopačke, a zatim pustite da se češnjak upije. Zatim izvadite i pustite da višak curi.

Odozgo pospite štrucu panko krušnim mrvicama i s malo krupne soli. Stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta ili dok kruh ne postane hrskav i zlatne boje.