Ljubitelji tune, pažnja! Otkrili smo recept za sendvič kojem nećete moći odoljeti

Za pripremu ovog sendviča potrebna je koja minuta više nego za one klasične, te uključena pećnica. Vrijedi truda, zato pokušajte, oduševit će vas

Shutterstock

Sendviči su uvijek dobra opcija, posebno kada su nadjeveni zdravim i ukusnim kombinacijama. A za sve one koji vole i tunu (iz konzerve) ali i sočne sendviče, imamo odličnu ideju, sendvič koji spaja ukusni cheddar (zbog savršenog okusa, posebno odležanog), nekoliko kriški rajčica, mali kiselih krastavaca, luka, začina, umaka i tune! Jer salata s tunom nije jedina opcija. Ali posebnost ovog sendviča je i u načinu pripreme – jer ovaj se sendvič poslužuje zapečen, hrskav i sočan. Otkrijte kako, donosimo recept.

Hrskavo sočni sendvič s tunom

Shutterstock 

Sastojci:
120 ml majoneze
sok od ½ limuna
½ žličice mrvljenog crvenog papara
120 g tune iz konzerve
1 stabljiku celera, sitn nasjeckan
2 kisel akrastavca, sitno nasjeckana
1 crveni luk, sitno nasjeckan
2 žlice nasjeckanog peršina
sol, papr
8 kriški kruha
maslac
1 rajčica nasjeckana na kriške
8 kriški cheddar sira

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj posudi pomiješajte majonezu, sok limuna, mrvljeni papar. Ocijedite tunu i dodajte u smjesu s majonezom. Usitnite vilicom. Dodajte celer, krastavce, luk, peršin i sve dobro povežite.
Maslacem premažite jedni stranu svake kriške kruha. Stranu koju niste namazali maslacem nadjenite smjesom s tunom, dodajte 2 do 3 kriške rajčice i 2 kriške sira. Poklopite s drugom kriškom kruha, te pri tome pripazite da gornja strana kruha bude ona namazana s maslacem. Pripremite i preostale sendviče. Složene stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, pecite dok se sir ne rastopi, 5 do 8 minuta, Poslužite tople, hrskave i sočne.

A za inspiraciju više pogledajte video Story Gourmet natječaja 'Kuhaj kao chef' koji predstavlja kuhare amatere koji su dobili priliku kuhati u profesionalnim kuhinjama zagrebačkih restorana:

Amater u profesionalnoj kuhinji restorana El Toro: 'Doma nemam ovakve lonce!' | Kuhaj kao chef  YouTube