Imamo rješenje što učiniti s viškom brašna - umijesite slatki kruh. Ovaj put od čokolade

Miris koji se posebno cijeni je miris toplog, netom ispečenog kruha. Za ljubitelje slatkog kruha imamo odličan recept

Shutterstock

Volite li ukusni biskvit i okus čokolade, a na kuhinjskim policama imate i višak brašna, predlažemo da već danas pripremite sočni čokoladni kruh koji možete poslužiti za doručak ali i kao desert iza obiteljskog objeda ili za vrijeme poslijepodnevne kave. Priprema nije zahtjevna a rezultat je uvijek odličan bez obzira dodajete li u osnovni recept neke od vama dragih začina kao što su kardamom, cimet i vanilija ili šaku orašastih plodova. Poslužite uz šalicu čaja ili mlijeka ili uz malo sladoleda, slatkog vrhnja ili domaće (kiselije) marmelade.

Sastojci:
150 g maslaca (ostavite da omekša na sobnoj temepaturi)
150 g brašna
130 g šećera
5 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g čokolade (preporuka je tamna čokolada)
1 naranča

Priprema:
Uski kalup za kruh premažite s malo maslaca te obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Razdvojite bjelanjke od žutanjaka. Mikserom u posudi za miksanje umutite maslac i šećer te dodajte jedan po jedan žumanjak uz stalno miksanje.
Čokoladu otopite na pari. Naribajte koricu naranče te iscijedite sok. Koricu, sok te ekstrakt vanilije dodajte u smjesu. Dodajte čokoladu te brašno. Sve dobro povežite miskerom.
U drugoj posudi mikserom umutite bjelanjke te ih dodajte u čokoladni smjesu kroz dva do tri puta. Pri svakom dodavanju dobro promiješajte. U pripremljeni kalup izlijte smjesu te pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha. Pečeni kruh ohladite u kalupu te ga ohlađenog narežite i poslužite.

Za inspiraciju više pogledajte video natječaja 'Kuhaj kao chef' t eotkrijte kako izgleda dan u najpoznatijoj zagrebačkoj slastičarnici:

Kuhaj kao chef, Magnolia  YouTube