Bloody Mary - pripremite ga danas da vam pomogne sutra 

Ukusno rješenje za mamurluk

Profimedia

Sigurno ste čuli za Bloody Mary, koktel koji može pomoći kod mamurluka, idealan za posluživanja ‘dan poslije’, miks koji ‘vraća u život’. Riječ je o koktelu koji se radi od soka od rajčice i začina a, ako želite nastaviti gdje ste stali noć prije, možete dodati i votku.
Nije poznato kad i tko je točno otkrio Bloody Mary. Vjeruje se da je ova verzija koju svi znamo stvorena u Parizu 1920-ih, u The New York Baru, od strane barmena Fernanda Petiota ali ne zna se sa stopostotnom sigurnošću. Osim toga, postoje mnoge priče zašto koktel nosi ime Bloody Mary. Najčešće se radi od soka od rajčice iz konzerve, a neki koriste i svježu rajčicu. Sok se kombinira s limunovim sokom, jabučnim octom, Worcestershire umakom, češnjakom u prahu, ljutim umakom, soli za celer, košer soli, crnim paprom i dimljenom paprikom. Čaša u kojoj se poslužuje Bloody Mary, najčešće se ukrašva sa stabljikom celera, kriškom limuna ili limete, a ponekad i s maslinama.

Profimedia 

Bloody Mary može se piti sa i bez alkohola, a mi u nastavku donosimo verzin koju je dobro napraviti dan prije, ostaviti je u frižideru i onda na dan posluživanja odlučiti hoćete li u koktel dodati votku ili ne. Živjeli!

Sastojci:

1 konzerva pelata, narezanih na kockice
2 1/2 žlice svježeg limunovog soka
2 1/2 žličice Worcestershire umaka
2 žlice jabučnog octa
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica ljutog umaka
1/2 žličice celerove soli
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 žličice košer soli
1/4 žličice dimljene paprike
Votka
Led
Stabljike celera, za ukras

Priprema:

U blender ubacite rajčice, limunov sok, Worcestershire umak, ocat, češnjak u prahu, ljuti umak, sol od celera, crni papar, košer sol i dimljenu papriku.
Blendajte na velikoj brzini 30 do 40 sekundi, dok smjesa ne postane glatka. Ulijte smjesu u posudu od stakla ili nehrđajućeg čelika, poklopite i stavite u hladnjak na 24 sata.
Za posluživanje napunite čašu ledom. Dodajte 120 ml mješavine Bloody Maryja i 60 ml votke. Dobro promiješati da se sjedini. Ukrasite stabljikom celera.