Fidel Gastro poslužuje odlična proljetna jela s potpisom novog chefa

Naglasak je, osim na sezonskim namirnicama, i na in-house pripremi svakog elementa jela s proljetnog jelovnika

Fidel Gastro Fidel Gastro Rižoto a la Clemense

Nezaobilazna zagrebačka adresa, restoran Fidel Gastro, u novu je gastro sezonu zakoračio s novim, proljetnim jelovnikom koji potpisuje novi chef kuhinje Srđan Ursić. Koncept novog, proljetnog jelovnika, na kojem vas očekuju šest predjela i devet glavnih jela, slijedi koncept samog restorana, koji na nenametljiv način gostima nudi vrhunske gastronomske užitke, a od novih se jela ističu jela poput Bijele ribe Fidel ili nove Pašte za čiju se pripremu crne papardelle ručno pripremaju.

Fidel Gastro  Fidel Gastro Dumplings

Naglasak proljetne karte je na ručnoj izradi i konceptu prema kojem se sve što izlazi na tanjuru od početka do kraja se priprema u kuhinji. Chef Ursić svojim „in-house“ pristupom želi pokazati da se i od namirnice koja zvuči jednostavno, popust tjestenine, može stvoriti jako zanimljiva i posebna priča. Također, cilj je pokazati kako nepravedno zapostavljene namirnice, popust graška, mogu nositi čitavo jelo te biti glavna zvijezda tanjura.

Fidel Gastro  Bijela riba Fidel

Srđan Ursić, novi glavni chef u Fidel Gastru, iza sebe ima zanimljivu priču. Naime, iz IT industrije u kojoj je doživio burnout, Srđan se odlučio posvetiti kuhanju koje ga je oduvijek privlačilo. Kako sam kaže, taktilno i olfaktorno stvaranje hrane daje mu iskustvo stvarnog rada, a osjećaj kada je jelo gotovo te sam čin posluživanja ne može nadoknaditi nikakav program ili virtualno rješenje iz IT industrije.

Fidel Gastro  Fidel Gastro Roastbeef salata

Moj pristup kuhanju jest da dobru hranu treba pustiti da govori sama za sebe. Trudio sam se slijediti sezonu pa tako koristimo puno mladog zelenog bilja koje je u proljeće prepuno okusa i sokova, a to treba iskoristiti. Tako koristimo puno graška, šparoga, mladog i medveđeg luka i mladog špinata. Posebno sam ponosan na Janjetinu, koja na vrlo specifičan način priča priču o mladoj janjetini koja je u našoj izvedbi „pullana“ i servirana u plućnoj maramici uz prilog hasselback krumpira s domaćom basom, koja je pak poznata i kao lički sir, što zaokružuje spoj s krumpirom kojeg tradicionalno vežemo uz tu našu regiju“, istaknuo je Srđan Ursić, chef kuhinje.

Fidel Gastro  Fidel Gastro Biftek