Veganske palačinke u 15 minuta

I zdravo i ukusno

Pixabay

Volite dan započeti sa zdravim doručkom, ali vam je dosta jedenja zobenih pahuljica i voća svako jutro? Nedostaje vam okus pahuljastih palačinki od mlaćenice? Ne brinite, i veganska prehrana nije lišena ukusnih palačinki, samo ćemo ih raditi bez mliječnih proizvoda životinjskog podrijetla. U nastavku donosimo recept za brze veganske palačinke, idealno rješenje za doručak ovaj vikend. Ili za večeru, tko smo mi da sudimo?

Za ove ukusne palačinke potrebno vam je brašno, šečer, prašak za pecivo , začini te alternative mlijeku životinjskog podrijetla. Mi smo se odlučili za bademovo ali možete probati i s nekim drugim, primjerice sa zobenim mlijekom. Igrajte se i s dodacima, primjerice dodajte kuhane jabuke, orašaste plodove, bobičasto voće, javorov sirup, marmeladu… što god vam srce želi!

Pixabay 

Sastojci:

1 šalica višenamjenskog brašna
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 šalica nezaslađenog bademovog mlijeka (ili druge mliječne alternative)
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
2 žlice šećera

Priprema:
Prvo pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i šećer u velikoj posudi. Zatim u drugoj maloj posudi pomiješajte bademovo mlijeko i ekstrakt vanilije. Zatim suhim sastojcima dodajte mokre i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Zagrijte veliku tavu s uljem (možete koristiti kokosovo recimo) na srednjoj vatri te pecite palačinke sa svake strane po nekoliko minuta. Prelijte s preljevom po želji i uživajte!