Čokoladni keksi za doručak? Može!

Ne brinite, riječ je o zdravom zalogaju, idealnom za dobivanje energije potrebne za obaveze pred nama

Unsplash/Brent Ninaber

Možemo li s čokoladom započeti dan? Naravno da možemo! Dapače, čokolada je glavna zvijezda ove zdrave verzije doručka koja uključuje malo masti i puno vlakana, dakle izvrstan brzi zalogaj koji će nam dati potrebnu energiju za dan pred nama.
Riječ je o ukusnim keksima koji se rade od čokolade i zobi, svojevrsna domaća verzija power bara koje možemo kupiti u raznim dućanima. Našu verziju možete napraviti dan ranije i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili zamrzivaču.
Provjerite recept u nastavku!

Sastojci:
4 šalice instant zobenih pahuljica
1 šalica višenamjenskog brašna
1 šalica integralnog pšeničnog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
1 žličica sode bikarbone
¾ šalice bijelog šećera
¾ šalice smeđeg šećera
¼ šalice maslaca, sobne temperature
2 velika jaja
½ šalice umaka od jabuka
2 žličice ekstrakta vanilije
2 šalice poluslatkih čokoladnih čipsa

Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C te lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte zob, višenamjensko brašno, integralno pšenično brašno, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu.
Bijeli šećer, smeđi šećer i maslac umutite mikserom u velikoj zdjeli dok ne postanu pjenasti. Tim redoslijedom umiješajte jaja, umak od jabuka i ekstrakt vanilije. Umiješajte smjesu zobenog brašna dok se tijesto ne sjedini. Na kraju umiješajte i komadiće čokolade.
Oblikujte kolačiće i stavite ih na pripremljeni lim za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici do svijetlosmeđe boje, 12 do 15 minuta. Ostavite da se ohladi na plehu, 3 do 4 minute a zatim prebacite kolačiće na rešetku da se potpuno ohlade. Prijatno!