Male tajne odlično pripremljenih sendviča su...

Priprema sendviča odraz je kreativnosti, mašte i želje za uživanjem u pojedinim okusima. Uz naših 10 savjeta korak ste bliže sendviču iz snova

Shutterstock

Ideja o pripremi sendviča za mnoge od nas je uvijek dobrodošla, jer priprema ovih zaloga pruža priliku za spajanja novih okusa i namirnica u brojnim kombinacijama, ovisno o želji ili sadržaju vašeg hladnjaka. Sendvič je više od brzo složenog zalogaja, to je, ukoliko se potrudite, i hranjiv obrok.

Ovisno o vašim prehrambenim navikama, sendvič može biti puno više obroka pripremljenog od samo dvije kriške kruha, komada šunke i sira, jer u sendvičima su dobrodošli i namazi, ukiseljeno povrće, svježe začinsko bilje, umaci ali i raznolike teksture koje sendviče čine posebnima.

Odlično su rješenje za obrok u školi, na poslu ili pikniku, obrok kojem se veselimo u svako doba godine, što je i više nego dobar razlog za prisjetiti se dobrodošlih savjeta:
1. Dobar sendvič je onaj u kojem su sastojci i okusi u ravnoteži, onaj u kojem je jedna namirnica glavna a druge je skladno prate.
2. Ne zaboravite da je kruh osnova svega, zato odaberite kvalitetan kruh te kruh koji odgovara sastojcima. Izbjegnite premekane vrste kruha kao i one koje će pokupiti vaš omiljeni umak te tako utjecati na teksturu i konačan doživljaj sendviča.
3. Okušajte se i u pripremi grijanih te tostiranih sendviča, posebno ukoliko volite topljive vrste sireva.
4. Za toplije sendviče vrijedi pravilo da je dobro dodati više proteinskih sastojaka koji će se dobro povezati s bazom kruha dok je to manje važno pri pripremi klasičnih hladnih sendviča.
5. U tople sendviče salatu i zelenilo dodajte nakon grijanja.
6. Vegetarijanski sendviči odlična su prilika za igru s termički pripremljenim gljivama, dodacima kao što su namazi od grahorica, malo kuhane kvinoje, jer sve to doprinosi i okusu i teksturi.
7. Tajna odličnog sendviča je i u slojevitom slaganju sastojaka. Važno je i gdje stavljate koju od namirnica, doborodošla je i igra dodavanja različitih namirnica na suprotne polovice što doprinosi savršenoj kombinaciji u sredini sendviča.
8. Ljetni sendviči nezamislivi su bez domaćih rajčica koje uz dodatak malo sjemenki suncokreta pružaju novi okusni doživljaj.
9. Tanje kriške kao i mekši tip kruha bolji su za sendvič sa sirom, avokadom ili namirnicama koje se lako konzumiraju.
10. Čvršće vrste kruha kao i one sa sjemenkama nadjenite sočnijim sastojcima među kojima se posebno ističe coleslaw salata, aukoliko vam nedostaje ono nešto dodajte u sendvič nekoliko kapi soka limuna ili koji komad ukiseljenog povrća.

Dobar tek.