Vikend koktel: margarita s jagodama

Klasik na proljetni način

Profimedia

Margarita je klasik među koktelima koji nudi puno mogućnosti za igranje. Poslužite ga klasično, poslužite smrznutog, dodajte malo voća... Postoji toliko mnogo načina kako ovaj koktel možete oplemeniti i dati mu vlastiti potpis.
S obzirom da su trenutno jagode u sezoni, zašto ih ne bismo dodali margariti? Jagode su zrele i slatke, a ta slatkoća odlično nadopunjuje zemljane okuse agave u tekili.
Margarita sa smrznutim jagodama temelji se na klasičnoj margariti s blanco/srebrnom (neodležanom) tekilom, sokom od limete, jednostavnim sirupom i likerom od naranče, ali s dodatkom svježih, smrznutih jagoda. Isprobajte recept i uživajte u proljetnom okusu omiljenog koktela!

Sastojci:
235 ml blanco tekile
90 ml likera od naranče
120 ml soka od limete
120 ml jednostavnog sirupa
2 šalice smrznutih jagoda, narezanih
1 šalica leda
Krupna sol, za rimming, po želji
Narezane jagode, za ukras

Priprema:
U blender dodajte tekilu, liker, sok od limete, jednostavni sirup, smrznute jagode i led. Obradite dok ne postane glatko, oko 30 sekundi.
Ako ćete ukrašavati čašu sa soli, uspite sol na tanjur, uzmite krišku limete i utrljajte njome rub čaša te lagano pritisnite ili zarolajte čaše pod kutom da se premažu solju. Koktel ravnomjerno rasporedite u čaše, ukrasite i uživajte!