Uspjeh s potpisom CHIAVALON: Od inovativnog dizajna do maslinarskog Oscara

Cjelodnevnim druženjem, braća Sandi i Tedi Chiavalon su proslavili otvorenje i rad nove uljare, 15 godina od predstavljanja ulja u 'škartocu', te dodjelu prestižne nagrade Premio il Magnifico

Chiavalon

Braća Sandi i Tedi Chiavalon zadnjih tjedana imaju i više nego dobre razloge za slavlje. Iskreni i srdačni kakvi jesu, svoj su uspjeh odlučili obilježiti velikim slavljem u novoj uljari, otvorenoj prije dvije godine, jer do sada (zbog korone, naravno) za to i nije bilo prave prilike. Cjelodnevno druženje na otvorenom, uz uljaru, kušaonicu, vrt i maslinik, bilo je prilika u kojoj se posebno i s puno ponosa govorilo o nedavno postignutom uspjehu, osvajanju izuzetnog priznanja, nagrade Premio il Magnifico, čiji su predstavnici, Matia Barciulli i Emiliano Biagi, u sklopu konferencije za medije, u ruke obitelji Chiavalon i službeno predali nagradu.

Chiavalon 

Il Magnifico iz Firenze, okuplja isključivo najbolje svjetske uljare te kroz strogu selekciju dodjeljuje EQOO ocjenu za ulja koja svojom kvalitetom ulaze u definiciju ulja nove ere, onih koja nadilaze postojeće definicije visoke kvalitete. Sva su Chiavalon ulja ocijenjena najvišim ocjenama, dok su čak tri njihova ulja zaslužila maksimalne tri maslinarske zvjezdice, a Chiavaloni proglašeni za ukupno najboljeg proizvođača za 2022. godinu.
A tom je uspjehu pridružena i značajna godišnjica koju su ovom prigodom braća Chiavalon i obilježila. Naime, 2007. godine, Chiavaloni su na tržište stavili boce ulja u neobičnom pakiranju, u “škartocu”, čiji dizajn potpisuju kreativni dvojac Bruket&Žinić.

Chiavalon  Sandi i Tedi Chiavalon u društvu predstavnika nagrade Premio il Magnifico

Chiavalon  Ulje u 'škartocu' i prestižna nagrada Premio il Magnifico

Bilo je to vrijeme kada je Sandi Chiavalon, koji je obiteljsku tradiciju proizvodnje ulja započeo prije 25 godina, slovio za mladog maslinara, onog koji je iz godine u godinu proizvodio sve više ulja, onog za kojeg su mu Davor Bruketa i Nikola Žinić rekli da je izvrsne kvalitete ali lošeg dizajna etikete. To je bio prvi korak koji je doveo do plasiranja boca ulja u potpuno novoj ambalaži što je privuklo veliku pažnju, nagrade, koje je ušlo u muzej suvremene umjetnosti te pokrenulo rast, onaj čiji se rezultati danas slave.

Chiavalon  Obitelj Chiavalon

U svakom trenutku braća Sandi i Tedi Chiavalon ističu kako su svi uspjesi, posebno biti među najboljim svjetskim proizvođačima, za njih velika čast, nagrada ne samo njima osobno već i njihovim obiteljima te djelatnicima, ali i veliki poticaj za budućnost. Chiavaloni ističu kako je potencijal autohtonih sorti u kombinaciji s modernom proizvodnjom i brigom za maslinike ključ uspjeha, razlog zašto su Vodnjan i Istra jednaki među najboljim svjetskim maslinarskim regijama, poticaj za sve buduće korake, koji zasigurno uključuju i buduća priznanja.