Zavirite u restoran slavnog glazbenika

Pharrell Williams suvlasnik je reasorana Strawberry Moon u Miamiju, koji je zamišljen kao mini mediteranske otočna oaza u kojoj se uz bazen uživa u finoj, ali laganoj hrani i koktelima

STRAWBERRY MOON restaurant

Glazbenik i modni dizajner Pharrell Williams bacio se i u ugostiteljske vode, pa je tako s poslovnim partnerom, uglednim vlasnikom restorana Davidom Grutmanom otvorio restoran mediteranske kuhinje Strawberry Moon u sklopu hotela Goodtime u Miamiju, a zajedno su i vlasnici restorana Swan u Design Districtu u Miamiju. Restoran Strawberry Moon uređen je u pastelnim bojama, te je zamišljen kao mini otočna oaza u sklopu hotela, u kojoj se uživa uz bazen, odličnu laganu hranu (mediteranske zalogaje, pizze, kebabe, salate...) i izvrsne koktele.

STRAWBERRY MOON restaurant 

Slavni Pharrell otkrio je recept za jedno jelo iz restorana Strawberry Moon - ražnjiće od sabljarke sa zelenim umakom od začinskog bilja. Za pripremu ovoga jela treba vam ukupno 55 minuta (sa svim pranjima, rezanjima i sjeckanjima), a navedene količine dovoljne su za četiri osobe.

Profimedia 

RAŽNJIĆI OD SABLJARKE S UMAKOM OD ZELENOG BILJA

4 sjemenke zelenog kardamoma
2 žličice zrna crnog papra
2 žličice sjemenki korijandera
1 žličica sjemenki kumina
6 češnjeva češnjaka, zgnječenih
4 serrano čili papričice, nasjeckane, bez sjemenki
3 i ½ žličice soli
2 šalice nasjeckanih listića peršina
1 i ½ šalica nasjeckanih listića korijandera
½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 kg mesa sabljarke
cvijet soli za posluživanje

Shutterstock 

Zajedno na tavi na suho tostirajte sjemenke kardamoma, zrna papra te sjemenke korijandera i kumina oko 2 minute, dok ne zamiriši. Prebacite u mužar te istucite u sitan prah. Dodajte češnjak, serrano papričice i 1 žličicu soli. Miješanjem od toga napravite kompaktnu pastu. Prebacite u blender, dodajte peršin Ii korijander, maslinovo ulje i ½ žličice sole. Blendajte dok se sve dobro ne usitni i sjedini. Odložite sa strane do serviranja. Komade sabljarke posolite s preostale 2 žličice soli. Na svaki ražnjić stavite nekoliko komada ribe, s tim da između svakog komada ostavite malo prostora. Nauljite meso. Stavite ražnjiže na gril i pecite sa svake strane 3 do 4 minute, odnosno dok ne bude potpuno pečeno. Prelijte gotove ražnjiće s malo maslinova ulja, pospite cvijetom soli i poslužite uz zeleni umak.

Više fotografija hrane i interijera Pharrellova restorana Strawberry Moon pogledajte u našoj galeriji.

STRAWBERRY MOON restaurant, Profimedia Strawberry Moon - restoran Pharrella Williamsa