Najbolje od ljeta: JRE Hrvatska predstavlja projekt CHEFS AT SEA. Pridružite se!

Nakon pandemijske pauze JRE Hrvatska opet poslužuje Chefs At Sea, najukusniji ljetni event u sklopu kojeg će u hrvatskim restoranima gostovati šest europskih chefova kako bi otkrili posebnosti hrvatske gastronomije

JRE Hrvatska

Projekt Chef At Sea nije novost ali je onaj koji vrijedi još jednom predstaviti, jer na izuzetno zanimljiv način spaja veliku JRE obitelj, i to ne samo u formalnom smislu riječi, već u onom naijskrenijem. JRE Hrvatska već nekoliko godina u odabranom ljetnom terminu postaje domaćinom JRE chefovima iz europskih zemalja, s idejom da chefovi gosti dolaze u odabrane JRE restorane na hrvatskoj obali kako bi kroz zajedničko kuhanje i druženje s domaćinima otkrili više o hrvatskoj gastronomiji, predstavili svoju kuhinju te zajednički pripremili večeru za pamćenje. 

I dok su neki od chefova već i dobri prijatelji, neki će se po prvi put susresti upravo u kuhinji, što je i više nego uzbudljivo, jer će domaći chefovi u maniri gostoljubivih domaćina pružiti sve kako bi predstavili svoju kuhinju, tim, restoran ali i mjesto i regiju. Ideja je da gostujući chefovi otkriju terroir, ono najbolje od mora i kopna, te u vlastitoj interpretaciji pripreme jela. Jer se tako, osim prijateljstva jednih prema drugima, razvija i prijateljstvo prema našoj zemlji, okusima, lokalnoj i domaće uzgojenoj namirnici, te se tako dijeli iskustvo i znanje što je i okosnica JRE obitelji.

JRE Hrvatska 

Prema dosad održanim Chefs At Sea večerama to je i više nego jedinstveno iskustvo koje je puno više od same večere i slijedova tanjura, to je prilika u kojoj se druži, kako tim u kuhinji tako i gosti za stolom, otkriva, sluša zanimljive priče o namirnicama, običajima, vinima, te gradi jedinstveni doživljaj. Budite i vi dio ove priče, jer u svakom od restorana gostujući chef kuha i poslužuje večeru od 5 slijedova za samo jedan stol od osam osoba, dok će chef domaćin brinuti u savršenom vinskom pairingu. I ne zaboravite, ova večera poslužuju i puno više, zato odaberite restoran po vašoj mjeri i rezervirajte svoje mjesto.

Cijena večere po osobi iznosi 1500 kuna (u večeru je uključeno 5 slijedova jela, vina te bezalkoholna pića), a restorani koji će u sklopu projekta Chefs At Sea ugostiti strane chefove su: Foša, Zadar – chef gost David Šimunić, Salon 1905, Srbija; Pelegrini – Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Slovenija; Konoba Boba - Borja Marrero, Muxgo, Španjolska; Pergola – Heribert Dietrich, Hohwald, Švicarska; LD – Roland Suciu, Baracca, Rumunjska i restoran Badi –Annett Teich, BK, Francuska.

Mjesto na ovoj jedinstvenoj večeri rezervirajte pozivom u odabrani restoran.

JRE Hrvatska JRE Hrvatska, Chefs At Sea 2022